Afbeelding

Waterkunstgrasveld Forcial met drinkwater beregend

Algemeen 270 keer gelezen

Westvoorne – De Westvoornse politiek staat positief tegenover de 6,5 ton voor een waterkunstgrasveld voor M.H.V. Forcial. Voor het beregenen is niet de meest duurzame optie gekozen.

Een waterkunstgrasveld moet voor het bespelen besproeid worden met water. Het veld van hockeyclub Forcial uit Rockanje zal worden besproeid met drinkwater. Een optie die niet door de politiek als de meest duurzame wordt beschouwd. Wethouder Jorriena de Jongh (GBW) geeft echter aan dat naar alternatieven is gekeken, maar die bleken onhaalbaar of onbetaalbaar. In de nabijheid van het veld bij de Tweede Slag is geen oppervlaktewater. Ook grondwater is geen optie. Het grondwaterpeil staat te laag en het water is ook nog eens brak. Een filtersysteem bleek uiteindelijk duurder dan het gebruik van drinkwater.

De gemeenteraad neemt 19 februari een definitief besluit over het waterkunstgrasveld. Een dergelijk veld biedt voor de club meer mogelijkheden voor het organiseren van onder meer toernooien dan een met zand ingestrooid veld.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws