Kitesurfer Joris Herwijnen en trialcoureur Renzo Zoon (r) werden vorige week woensdag 'gemeentelijk gehuldigd'. (Foto: Wil van Balen).
Kitesurfer Joris Herwijnen en trialcoureur Renzo Zoon (r) werden vorige week woensdag 'gemeentelijk gehuldigd'. (Foto: Wil van Balen).

Gemeente Westvoorne prijst Nederlands kampioenen

Algemeen 184 keer gelezen

Oostvoorne - Motortrialcoureur Renzo Zoon en kitesurfer Joris Herrewijnen werden vorige week woensdag in SCC De Man in Oostvoorne gehuldigd Westvoornes burgemeester Peter de Jong en wethouder Jorriena de Jongh. Beide sporters zijn Nederlands kampioen geworden.

De 21-jarige Rockanjenaar Renzo Zoon sloot in november van het afgelopen jaar het Nederlands Kampioenschap motortrial in Maasbree af. Hij behaalde de meeste punten in een cyclus van zeven wedstrijden en werd daarmee Nederlands Kampioen in de Euronationale Klasse. Volgend seizoen gaat Renzo een niveau hoger rijden in de Inters II-klasse.

Kitesurfen
Joris Herrewijnen, 16 jaar en afkomstig uit Oostvoorne werd op 19 oktober vorig jaar Nederlands Kampioen kitesurfen bij de jeugd. Naast freestyle kitesurfen doet Joris ook aan kitefoil racen, dat in 2024 voor het eerst een discipline bij de Olympische Spelen is.

Voorbeeld
Het gemeentebestuur van Westvoorne vindt dat Renzo en Joris met hun prestaties een voorbeeld en inspiratie zijn voor andere jonge sporters. Het gemeentebestuur feliciteert beiden van harte met het behalen van hun nationale titels.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws