Op maandag 20 januari 2020 is gestart met een klusklas, genaamd het GooteTalent
Op maandag 20 januari 2020 is gestart met een klusklas, genaamd het GooteTalent

Start pilot Klusklas GooteTalent in Brielle

Algemeen 276 keer gelezen

Brielle - De klusklas is in opkomst. Steeds meer basisscholen experimenteren met praktijklessen voor kinderen die praktisch ingesteld zijn. Ook basisscholen CBS 't Anker, OBS de Branding en RKBS St. Leonardusschool, die tezamen de Breede school op het Gooteplein vormen, zijn op maandag 20 januari 2020 gestart met een klusklas, genaamd het GooteTalent.

Het GooteTalent vergroot de theoretische kennis, vaardigheden, het welbevinden en de motivatie van leerlingen vanuit het praktisch werken en wordt mogelijk gemaakt met subsidie van het Maerlant. De basisscholen van de Breede school en het Maerlant (school voor Voortgezet Onderwijs) werken veel samen. Het doel daarvan is een betere doorstroom van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en meer technieklessen binnen het onderwijs.

De eerste technieklessen voor het GooteTalent zullen door het Maerlant georganiseerd worden, waarbij een vakdocent deze lessen zal begeleiden. Ook zullen de leerlingen de Bollaarshoeve bezoeken om pizza's en koekjes te gaan bakken.

Als de proefperiode, die loopt tot aan de zomervakantie, succesvol blijkt, zal er na de zomervakantie structureel een klusklas gerealiseerd gaan worden voor leerlingen van groep 6, 7 en 8. Om deze groep leerlingen met gouden handjes te begeleiden is de klusklas nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Vindt u het leuk om deze leerlingen te begeleiden en bent u voor een paar uur per week beschikbaar? Dan kunt u zich aanmelden bij één van de drie deelnemende basisscholen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws