Handballers Helius krijgen niet meer dan complimenten

Actueel 126 keer gelezen

Hellevoetsluis - De handballers van Helius ontvingen afgelopen zaterdagavond in de goed gevulde Fazant volop complimenten, maar de punten gingen na de eervolle 24-28 (8-16) nederlaag tegen titelkandidaat KRAS/Volendam 3 naar de dijk in Volendam.

''De mensen van Volendam snapten niets van het feit dat wij onderaan staan'', doelde coach Martijn Luijendijk op het goede spel van zijn manschappen. ''Maar ja, mooie cijfers tellen niet in de sport, wel punten. We begonnen de eerste 12 minuten met een 5-3 voorsprong heel goed aan de wedstrijd. Maar door onnodige fouten keken we bij rust tegen een 8-16 achterstand aan en kwamen zelfs met 8-18 achter. Het team is blijven knokken voor een beter resultaat en we kwamen zelfs terug tot 20-24. Bij die stand verzuimden we in de break op 21-24 te komen, waarna Volendam weer uitliep. Tekenend tijdens de rust was dat één van de spelers bij 8-16 zei er weer voor te willen gaan, en dat hebben zij gedaan. Het was mooi te zien, dat we er voor het publiek een leuke wedstrijd van hebben gemaakt.'' Helius speelt zaterdagavond in Zoetermeer tegen Gemini.

Helius: Laurens Luijendijk; Tijmen Bestebreurtje (3 keer), Nick Hovenkamp (8 keer), Michael van der Leijden, Reinoud Bestebreurtje (2 keer), Jeremy Bekker (2 keer), Bas van den Heuvel (1 keer), Taco van der Kooij (5 keer), Tom Hovenkamp (3 keer). Equilius Jansen.