Afbeelding

Voetbaltoernooi voor de Thorax Foundation

Algemeen 159 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdag 25 januari wordt van 12.30 uur en 16.30 uur een voetbaltoernooi gehouden in Sporthal de Eendraght. Het toernooi is voor jongeren van 15 tot 18 jaar en wordt georganiseerd door vier studenten die SportMarketing & Management studeren aan de Hogeschool Rotterdam.

Wouter Weijgand praat ons bij: "Ik organiseer dit voetbaltoernooi samen met drie mede-studenten. We willen met de organisatie twee doelen bereiken. Allereerst natuurlijk geld inzamelen voor het goede doel. Dat is de Thorax Foundation van het Erasmus MC. Tweede doelstelling is om jongeren meeer te laten bewegen. De sportparticipatie van de jeugd van 15 tot 18 jaar kan zeker beter."

Verloting
Omdat Sportfondsen Hellevoetsluis B.V. en Anytime Fitness het evenement sponsoren zijn er vrijwel geen kosten gemaakt én zijn er leuke prijzen te winnen bij de verloting. Wouter houdt pitches in twaalf klassen van scholengemeenschap Helinium. Hij hoopt dat daar nog enkele teams voor het toernooi uit voortkomen. Zijn medestudenten Senna van de Bosch, Thijs Modderkolk en Migael Essajas doen natuurlijk fanatiek mee. Zij ontwikkelen bijvoorbeeld een logo, flyers en het aanmeldplatform. Er komt nog heel wat kijken bij het organiseren van een evenement, merken ze.

Inschrijven kan nog!
Je kunt je met een team inschrijven voor het toernooi. Een team bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 personen. Inschrijven kan op https://eventalix.org/events/e8f59a85-856f-428b-aa3f-9311cc7fd2f9/orders#. Het publiek kan in de zaal loten kopen voor het goede doel. De toegang is gratis, maar de studenten hopen dat men nog wel een donatie wil doen in de daartoe gereedstaande box. Een bijdrage overmaken kan ook: NL73ABNA0590 384120 op naam van W. Weijgand met vermelding van 'voetbaltoernooi'.

Thorax Foundation
Erasmus MC Thorax Foundation is aangewezen als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). De stichting ondersteunt wetenschappelijke onderzoeksprojecten in het Erasmus MC op het gebied van hart-, vaat- en longziekten. Het bestuur bestaat uit artsen werkzaam in het Erasmus MC. Per dag overlijden ruim 100 mensen aan hart- en vaatziekten. Jong en oud. En dit aantal neemt toe. Het Thoraxcentrum binnen het Erasmus MC doet veel baanbrekend onderzoek om diagnose, behandeling en kwaliteit van leven na een behandeling te verbeteren. De Thorax Foundation zet zich in om een krachtige impuls te geven aan innovatief topklinisch onderzoek naar hart- en vaatziekten. Door financiële middelen te werven kan er veel belangrijk onderzoek gedaan worden, wat door teruglopende overheidsbudgetten anders niet haalbaar is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws