Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Klimroos en Ridderclub nu ook in wijkcentrum Groenewoud

Actueel 238 keer gelezen

Spijkenisse – Samen met een aantal kinderen opende wethouder Wouter Struijk vanmiddag de eerste knutselmiddag van de Klimroos en Ridderclub in wijkcentrum Groenewoud in het gebouw De Sleutel aan de Eikenlaan.

Het wijkcentrum is de zevende locatie van de knutselclub voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Uniek voor de vandaag in gebruik genomen locatie is dat de activiteiten hier 's middags plaatsvinden. Andere plekken waar wekelijks geknutseld en spelletjes gespeeld worden, zijn de scholen de Hoeksteen (Schenkel), de Bron (Akkers), Marimba (Sterrenkwartier), de Vogelenzang (Vogelenzang Noord), het Anker (Maaswijk) en het Baken (Vriesland); hier vinden de activiteiten 's avonds plaats.

Op de diverse locaties nemen wekelijks zo'n 90 kinderen deel aan de activiteiten. Voor een maandelijkse contributie van € 2,50 kan elke week een uur worden gespeeld en geknutseld. Ook worden gezamenlijke activiteiten zoals disco, filmavonden en het zomerkamp georganiseerd, die net als de knutselmiddagen door de circa 25 vrijwilligers worden begeleid.

De Klimroos en Ridderclub is oorspronkelijk ontstaan vanuit de Gereformeerde kerk in Rotterdam. In 1966 werd hiermee door de stichting Gereformeerd Jeugdwerk in gebouw De Stede ook in Spijkenisse gestart. Midden jaren  '90 telde de groeigemeente Spijkenisse acht clublocaties, waar wekelijks een paar honderd kinderen een avondje kwamen tekenen, figuurzagen, spelletjes doen enzovoorts. Terwijl in andere plaatsen de knutselclubs ophielden te bestaan, vierde De Klimroos en Ridderclub in Spijkenisse in 2016 haar 50-jarig jubileum. Meer informatie is te vinden op www.klimroosenridderclub.nl en op Facebook.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws