Er gloort hoop voor de kopers, maar de gemeente kan daar nog geen concrete mededelingen over doen.
Er gloort hoop voor de kopers, maar de gemeente kan daar nog geen concrete mededelingen over doen.

Minister geeft antwoord op kamervragen

Algemeen 948 keer gelezen

Brielle – VVD-kamerleden Koerhuis en Van der Linde kregen vrijdag antwoord van minister Wopke Hoekstra op de vragen die zij stelden over de Van Sleenstraat. Met het antwoord van de minister schieten de gedupeerde kopers zelf echter helaas weinig op.

Wopke Hoekstra verklaart de situatie voor de kopers 'droevig' te vinden. Hij vindt dat excessief en frauduleus gedrag in de woningmarkt niet toegestaan mag worden. Minister Stientje van Veldhoven gaat nu samen met de toezichthouder (DNB / AFM) in kaart brengen hoe fraude in de toekomst bestreden kan worden. Wat betreft Hoekstra is verder 'het aantal signalen dat de afgelopen jaren is binnengekomen over het functioneren van afbouwverzekeringen zeer beperkt geweest en hebben deze dus niet tot opvolging geleid'. Het ziet er dus niet naar uit dat de minister iets gaat doen voor de kopers die nu in de ellende zitten. Kennelijk voelt hij zich er alleen maar voor verantwoordelijk dat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren. Het wachten is nu nog op de conclusies van het onderzoek dat minister Knops laat doen naar aanleiding van de vasthoudende vragen van PvdA-kamerlid Nijboer. Hij zal dan meteen ook antwoord moeten geven op de directe vraag van Nijboer of hij de mening deelt dat 'de gedupeerde huizenkopers in Brielle niets fout hebben gedaan, hen niets te verwijten is en dat ze een oplossing verdienen'.

Ondanks alles is er ook hoop voor de kopers. De gemeente Brielle is bezig met het vinden van een oplossing, maar kan daar nog geen concrete mededelingen over doen.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws