Afbeelding
Foto: William van den Handel

DJ Crew wint 'Kleine Ereprijs Westvoorne'

Actueel 181 keer gelezen

Westvoorne - De DJ Crew is de winnaar van de 'Kleine Ereprijs Westvoorne' 2019. Zondag ontving de groep de Kleine Ereprijs uit handen van burgemeester Peter de Jong. De DJ Crew ontvangt deze onderscheiding omdat zij zich afgelopen jaar hebben ontwikkeld tot een voorbeeld voor vele jongeren.

De DJ Crew was zondag gevraagd om een bijdrage te leveren aan de Open Dag – Kick Off – Talent Day in MFC De Merel in Rockanje. Vol enthousiasme stonden de vijf jongeren, die de DJ Crew vormen, achter hun draaitafel op het podium. Zij maakten van elke opkomst een muzikaal feestje. Tijdens het spannende moment van bekendmaken van de winnaar draaiden zij passende muziek. De verrassing was des te groter toen burgemeester Peter de Jong hun naam noemde als winnaar.

De DJ Crew

De DJ Crew bestaat uit Rogier Peters, Benjamin Pleijsier, Maevis Hoogmoed, Jasmijn de Bruin en Wouter van der Woerdt. Deze jongeren, in de leeftijd van 11 t/m 13 jaar hebben, na de DJ-cursus bij Stichting Push, zelf een 'crew' gecreëerd. Met deze 'crew' zetten ze hun hobby in om iets te doen voor de lokale samenleving. Zo hebben zij, met behulp van begeleiders, meegedaan aan grotere evenementen in Westvoorne. Ook hebben ze eigen evenementen opgezet, zoals de Ibiza Party en de Crazy Halloween Party. De DJ Crew heeft laten zien dat de jeugd binnen Westvoorne bereid is te participeren in activiteiten. Ze doen dit met veel enthousiasme, plezier en bovenal belangeloos. Hun doel is ook om kansen te creëren voor leeftijdsgenoten. Zo gaan zij hun kennis overdragen door zelf les te gaan geven bij de DJ-cursus.

Kleine Ereprijs Westvoorne

De 'Kleine Ereprijs Westvoorne' is een gemeentelijke onderscheiding voor jonge inwoners van Westvoorne. De gemeente Westvoorne is trots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen binnen de gemeente. Zij zijn een voorbeeld en mogen best eens in de schijnwerpers staan. Daarom is speciaal voor onze jonge helden het jeugdlintje, 'Kleine Ereprijs Westvoorne' genaamd, in het leven geroepen. Kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar die zich op een positieve manier hebben ingezet voor anderen of voor de gemeente kunnen worden voorgedragen. Voor de toekenning van de onderscheiding heeft de commissie zich laten leiden door vooraf vastgestelde criteria. De prijs is een ontwerp en creatie van edelsmid Mirjam Bentvelzen.

Foto's: William van den Handel

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws