De leden van Gunda hebben samen iets moois voor elkaar gekregen.
De leden van Gunda hebben samen iets moois voor elkaar gekregen. Foto: Wil van Balen

GUNDA reikt grote cheque uit aan Alzheimer Nederland

Algemeen 347 keer gelezen

Hellevoetsluis - In maart 2019 vroeg Adri Rietdijk van toneelvereniging GUNDA, na de voorstelling alle aanwezigen in de zaal om extra aandacht. Adri vertelde toen over het plan om drie avonden op te treden voor het goede doel.

Na uitgebreide voorbereidingen en medewerking van allerlei partijen die belangeloos steun gaven aan de actie was het vervolgens in september drie avonden volle bak in Theater Twee Hondjes. De klucht Kouwe kak en tatoeage was speciaal voor het goede doel nogmaals uit de kast gehaald en met drie volle zalen konden ruim 600 mensen ervan genieten.

Sponsor van 't eerste uur
Eén van de sponsoren van het eerste uur van GUNDA was Jan Moree. Het woord 'sponsor' bestond 50 jaar geleden eigenlijk nog niet, maar leden van de vereniging konden altijd in de winkel van Jan terecht als er materialen benodigd waren voor een nieuw decor. Jan zette dan niets op de rekening en vond het prima als zijn tegoed werd weggestreept tegen – naar wat hij noemde – een gele rakker op één van de avonden waarop de voorstellingen werden gegeven. Helaas is Jan in 2018 overleden, nadat de ziekte Alzheimer hem enige jaren daarvoor had getroffen.

Mooi bedrag
Namens Alzheimer Nederland was Liesbeth van de Krol aanwezig. Sjaak Kweekel, voorzitter van Alzheimer Nederland afdeling Voorne-Putten Rozenburg, mocht de cheque van maar liefst €16.260 in ontvangst nemen uit handen van de nieuwe GUNDA voorzitter Barry de Zoete. Barry stelde dat er iets heel moois is voortgekomen uit het initiatief van Adri Rietdijk. De leden van GUNDA hebben volgens hem hiermee een enorme saamhorigheid laten zien. Adri Rietdijk voegde hier nog aan toe dat het resultaat alle verwachtingen heeft overtroffen. Sjaak Kweekel bedankte iedereen die heeft meegeholpen om het mooie bedrag bij elkaar te krijgen: "Het bedrag zal besteed worden aan onderzoek en ik zie een lichtpuntje aan de horizon door de recente ontwikkelingen. Wellicht is het mogelijk dat de ziekte binnenkort minder desastreus zal gaan verlopen."

't Is 'bingo' op de camping
Intussen is GUNDA al weer volop bezig met een nieuw stuk. Zoals ieder jaar bij de voorstellingen het geval is, zullen er veel hilarische scenes zijn en kan er dus lekker gelachen worden tijdens dit stuk. Je bent er echt even helemaal uit. Wilt u de voorstelling bijwonen of donateur worden mail dan naar gunda.donateurs@outlook.com. Bellen kan ook: op dinsdag van 18 – 19 uur naar 06 – 5366 8672 en op donderdag van 18.30 – 19.30 naar 06 – 5388 2262. De voorstellingen worden op zaterdag 7 en 14 maart in de Oude Woelhoek in Nieuwenhoorn gegeven. En op zaterdag 21 maart, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart in Theater Twee Hondjes.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws