Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Inke, het meisje met de regenboogschoenen, ontvangt het Jeugdlintje

Algemeen 274 keer gelezen

Hellevoetsluis – Een meisje met prachtige regenboogschoenen dat van aanpakken weet, dat is de achtjarige Inke uit Hellevoetsluis. Inke kreeg dinsdagavond het Jeugdlintje overhandigd door burgemeester Junius tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Het Jeugdlintje is bedoeld voor kinderen en jongeren zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving.

Sinds de eerste schooldag waren ze vriendinnen, dikke vriendinnen. Benthe Strijbos en Inke Kramer ondernamen het liefst zo veel mogelijk samen. Verkleden, blijven eten, bioscoop, pretparken, musea en logeerpartijtjes. Helaas kwam hier vorig jaar mei een einde aan toen Benthe overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Ze is 7 jaar oud geworden.

Nadat Benthe overleed wilde Inke wat doen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De prachtige regenboogschoenen die zij aan had tijdens de Nieuwjaarsreceptie en zo graag draagt, die waren van Benthe en geven haar kracht. De kracht om zo'n mooi bedrag in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Op die schoenen ging zij namelijk langs bij scholen, kinderdagverblijven, de manege en natuurlijk de scouting om geld in te zamelen. Het doel wat zij zich had gesteld: net zoveel flessen in te zamelen die opgestapeld net zo hoog zouden zijn als de Eiffeltoren. En dat is ruimschoots gelukt! Inke haalde maar liefst 1748 flessen op en dat is bij elkaar twee keer de Eiffeltoren. Dit leverde een mooi bedrag van €437,20 op. Daarbij heeft zij ook nog geld binnengekregen middels donaties waardoor het bedrag zelfs ruim €1000,- is geworden.

Inke was dinsdagavond in de veronderstelling dat zij samen met de andere Welpen van Scouting Hellevoetsluis naar het gemeentehuis was gekomen om samen met de andere kinderen een prachtige zelfgebakken groene 'scoutingtaart' aan te bieden. De scouting viert namelijk een heel jaar lang feest vanwege het 100-jarig bestaan van de Welpen in Nederland. Maar toen werd ze plots naar voren geroepen door de burgemeester en dat is toch best spannend! Burgemeester Junius: "Het is echt een prachtige actie. Wat wij zo mooi vinden als college is dat Inke in staat is geweest haar verdriet om te zetten in een positieve actie. Daarom hebben wij besloten dat het Jeugdlintje 2019 naar Inke gaat."

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws