Afbeelding

10.000e zeevarende bezoekt International Seafarers' Center The Bridge

Actueel 119 keer gelezen

Oostvoorne - Vrijwilligers, bestuursleden en overige belangstellenden waren donderdag toegestroomd om met elkaar de 10.000e bezoekende zeevarende van International Seafarers' Center The Bridge te verwelkomen. Het werd een echt feestje in het zeemanshuis dat nu nog gevestigd is in de kelder van Cultureel Centrum de Man in Oostvoorne.

Francis Marshall Sagayaraj - 3e stuurman - was de gelukkige zeevarende. Hij ligt met zijn schip Harvest Frost bij de ADM in de Elbehaven in Rotterdam Europoort. Hij is momenteel 4 maanden aan boord en hoopt eind februari terug te keren naar zijn thuisland India. Het was voor hem de 3e keer dat hij met zijn schip de haven van Rotterdam aandeed.

Francis ontving uit handen van Bernt Koning (voorzitter van het bestuur van ISC The Bridge) een goodiebag met daarin een groot aantal artikelen. Samen met Francis waren zeven collega's van The Harvest Frost naar ISC The Bridge gekomen. Zij hebben allen veel waardering voor het werk dat door vrijwilligers van het zeemanshuis wordt gedaan om de zeevarenden tijdens hun korte walverlof even een thuisgevoel te geven.

The Bridge opende ruim drie jaar geleden voor het eerst haar deuren. In de afgelopen periode hebben vele vrijwilligers zich ingezet voor The Bridge. Veel van hen hebben zelf gevaren of ze hebben een link met de haven, maar anderen vinden het gewoon fijn om er voor te zorgen dat de zeevarenden bijvoorbeeld even rustig met thuis kunnen communiceren.

Het ontvangen van de 10.000e zeevarende is voor de vrijwilligers en het bestuur van The Bridge een motivatie om hun belangrijke werk voort te zetten. Wil je ook op bestuurlijk of uitvoerend niveau een bijdrage leveren aan het welzijn van zeevarenden? Kom dan een keer langs aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. ISC The bridge is op werkdagen geopend van 15.00 tot 21.30 uur.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws