Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl /

Leerlingen obs Vogelenzang winnen Plastic Soup-wedstrijd

Actueel 321 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Igor Bal reikte vanmorgen op obs De Vogelenzang aan het Trompetpad de prijzen uit van de door het Milieuhuis uitgeschreven Plastic Soup-wedstrijd.

De achtjarige Evy en Tim uit groep 4/5 wonnen met hun Tips en Tops over de bij het Milieuhuis gevolgde Plastic Soup-les niet alleen toegangskaartjes voor een bezoek aan A Seal in Stellendam, maar mogen ook binnenkort een in het zeehondencentrum opgevangen zeehond vrij laten.

In het Milieuhuis in Bibliotheek de Boekenberg is sinds begin oktober 2019 de van A Seal in bruikleen gekregen tentoonstelling 'Plastic Soup' te zien. De Vogelenzang was een van de drie deelnemende scholen aan de in november in het Milieuhuis gegeven Plastic Soup-les. Na deze les kregen de leerlingen (groep 4/5 en 7/8)  een verwerkingsopdracht mee die ze vervolgens op school maakten en instuurden voor de wedstrijd. In duo's werd onder andere gewerkt aan het maken van een verslag en mindmap over de les in het Milieuhuis, een collage met foto's, plaatjes en tekeningen over de Plastic Soup-tentoonstelling en een bericht voor krant en Facebook waarin wordt verteld waarom Nissewaarders naar de Plastic Soup-tentoonstelling moeten gaan.

Team Rory (10) en Lieke (11) uit groep 7/8 wonnen met hun krantenbericht 'Het Milieuhuis heeft het weer voor elkaar' de tweede prijs bestaande uit toegangskaartjes voor A Seal en ook derde prijswinnaars Susanne en Dani  (beiden 8 jaar) mogen op bezoek bij de zeehondenopvang in Stellendam. Wethouders Bal (o.a. duurzaamheid) en Mijnans van onder andere afvalbeleid beoordeelden de inzendingen en kozen de prijswinnaars uit.

De tentoonstelling Plastic Soup is nog tot en met 10 april in het Milieuhuis in De Boekenberg (1ste etage) te zien. In maart volgt nog een ronde met lessen voor basisschoolleerlingen over dit onderwerp.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws