Afbeelding
Foto: Marc Scheltens

Handballers Helius maken nieuwe start in nieuw jaar

Actueel 125 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handballers van Helius zijn het nieuwe jaar gestart met een florissante 23-21 (12-12) overwinning tegen HMS/Achilles. De Hellevoeters behaalden tegen de subtopper uit het Utrechtse Zuilen in de sfeervolle Fazant de eerste overwinning van het seizoen en gaan wellicht met nieuw elan op weg naar overleving in de hoofdklasse C.

''Zover is het nog lang niet, maar ik zie de eerste wedstrijd na de winterstop wel als een nieuwe start van het seizoen'', geeft Martijn Luijendijk hiermee aan dat zijn ploeg het uiterste wil leveren om het beste naar boven te halen. ''Het is in elk geval een goed begin en hoop doet leven. Het is januari en we beginnen weer helemaal bij nul. Met dit verschil dat ik in tegenstelling tot de laatste wedstrijden in het oude jaar nu geen druk meer op de ploeg wil opleggen. Lekker ballen, zien waar wat te halen is en dan kijken we wel waar we uitkomen. Kijk, Groene Ster en Volendam waren tot nu toe een maatje te groot, maar tegen de overige teams waren we qua spel gelijkwaardig en hebben die wedstrijden met een klein verschil verloren. Dus uit dat gegeven zie ik perspectief.''

Passie
De coach van Helius zag zijn manschappen met veel passie en strijd de wedstrijd tegen HMS/Achilles ingaan en tot groot genoegen een 4-1 voorsprong nemen. ''We schoten goed uit de startblokken en hielden de voordelige marge lange tijd tot zo'n twee punten. We waren overigens niet gelukkig met de scheidsrechters, die ook al tegen Drechtsteden eenzijdig tegens ons floten. We kregen liefst tien stipballen tegen terwijl wij er niet één in ons voordeel mee kregen.'' De Utrechters kwamen, mede door strafworpen, terug tot 12-12. De tweede helft gaf ook geen hoopvol beeld voor de thuisclub, want het kwam met 12-14 achter. ''Een compliment aan de ploeg dat zij niet in paniek raakte en gewoon als een hecht team hetzelfde spelletje is blijven spelen. We kwamen terug tot 15-15 en namen weer de voorsprong.'' Het publiek zag doelman Joël Spoor in de tweede helft een hoofdrol vertolken. Zo keerde de jonge doelverdediger bij een 18-17 voorsprong een penalty, en hield hij zijn ploeg bij 20-18 ook overeind door een break-out onschadelijk te maken. ''Joël heeft ons door een moeilijke fase heen geholpen, terwijl we zelf bleven scoren en de marge behielden. Ook toen we door een tijdstraf van Tijmen (Bestebreurtje, DR) met vier man in ondertal geen goal tegen kregen. Ik ben trots op die gasten, dat het nu wel eens een keer de goede kant opviel.''

''Het team is met veel passie de strijd aangegaan. Vooraf aan de wedstrijd hebben we in het clubgebouw (de Break-Out, DR) een soeppie en een broodje gezond gegeten. Daarna zijn we naar de wedstrijd toegeleefd. Doordat de wedstrijd samenviel met de nieuwjaarsborrel, was er veel publiek. De steun van het publiek heeft de ploeg ook goed gedaan'', aldus de goed geluimde coach Martijn Luijendijk. Helius moest het stellen zonder ander andere Bas van den Heuvel en Yannick Zwaan. Belangrijk was de terugkeer voor Tom Hovenkamp, die maandenlang knarsetandend geblesseerd zat toe te kijken, maar zijn ploeg eindelijk weer eens op sleeptouw kon nemen. De mannen van Helius spelen zaterdagavond in Den Haag tegen Hercules 3.

Helius: Laurens Luijendijk (31.Joël Spoor); Tijmen Bestebreurtje (7 keer), Nick Hovenkamp (2 keer), Jeffrey Prins, Michael van der Leijden, Taco van der Kooij (6 keer), Reinoud Bestebreurtje (3 keer), Equilius Jansen, Jesper Schurink, Tom Hovenkamp (5 keer).

Lees meer lokaal nieuws op www.groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws