Afbeelding

Handbalsters Helius behouden de aansluiting

Actueel 157 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handbalsters van Helius hebben de aansluiting in de ZW-ZH derde klasse behouden door het nog puntloze ODIS 2 met liefst 32-12 (15-4) van de mat te vegen. De Hellevoetsen bezetten met een wedstrijd minder in de benen de vierde plaats op 2 punten van koploper Warmunda.

''Ik heb tegen de meiden gezegd de tegenstander ondanks de nul punten meteen aan te pakken en zich niet te laten verrassen'', gaf Frank van Leeuwen zijn ploeg de wijze raad mee de tegenstander niet te onderschatten. De woorden van de coach waren niet aan dovemansoren gericht, want zij pakten ODIS meteen aan de oren door een riante 6-0 voorsprong te nemen. Pas na een kwartier spelen werd doelvrouw Eva van Leeuwen, die later liefst vier van de zeven strafworpen zou stoppen, voor de eerste keer gepasseerd. ''Compliment aan de ploeg dat zij goed verdedigden en dat we zelf zijn blijven scoren. Ik heb tijdens de rust gezegd dat zij niet te makkelijk over de wedstrijd moesten denken. We begonnen slap, maar daarna pakten we het op en zijn verder uitgelopen. Eigenlijk was het geen wedstijd'', aldus Frank van Leeuwen. De spanning aan de top van de ranglijst is met Warmunda, WPK/Westlandia en EHC te snijden. ''We blijven meedoen en hebben de inhaalwedstrijd tegen Westlandia nog tegoed. Belangrijk dat wij die dan in de eigen Fazant kunnen spelen, want naast sfeer hebben we de kantine-inkomsten hard nodig.'' Helius speelt zondag in Den Haag tegen Hercules.

Helius: Eva van Leeuwen; Danielle van der Meijden-Spoor (3 keer), Mila Went (3 keer), Inge van Melick (2 keer), Lotte Nap (2 keer), Petra Brink (6 keer), Esther Brink (2 keer), Esmée Louwerens (8 keer), Nienke Schurink (2 keer), Annemiek Schop-van der Kooij (4 keer).

Lees meer lokaal nieuws op www.groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws