Diana Borst (2e van links) en de GOA's werden in het zonnetje gezet voor het redden van mevrouw Koning (midden).
Diana Borst (2e van links) en de GOA's werden in het zonnetje gezet voor het redden van mevrouw Koning (midden). Foto: Foto-Ok.nl

Redders drenkeling beloond met oorkonde

Actueel 362 keer gelezen

Spijkenisse – Burgemeester Van Oosten ontving vanmorgen drie GOA's (gemeentelijke opsporingsambtenaar) en buurtbewoonster Diana Borst die in de wijk De Hoek afgelopen zomer mevrouw Koning uit een sloot hebben gered.

Voor hun heldhaftig optreden ontvingen Anita Vergoed, Brigitte Kapelle en Hans Wodtke (GOA's) en mevrouw Borst in aanwezigheid van de geredde mevrouw Koning, een oorkonde van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit handen van  de burgemeester.

Toen fietsen niet meer lukte had mevrouw Koning deze zomer de beschikking gekregen over een scootmobiel. Tijdens de eerste rit hiermee ging het op de hoek van de Vereijleweg/Duikerhoek mis. Ze reed in de bocht over een verkeersheuvel, waarop ze kantelde en met scootmobiel en al in de slootkant en het water terechtkwam. Mevrouw Borst zag het gebeuren en schoot onmiddellijk te hulp. De in de buurt zijnde GOA's assisteerden bij het uit de sloot halen van de ongelukkig terecht gekomen mevrouw Koning, die daarna met een ten gevolge van de valpartij ontstane lelijke beenwond, per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. 

Alhoewel de beenwond nog niet geheel genezen is, is mevrouw Koning inmiddels redelijk hersteld. Met een stevige omhelzing en een mooie attentie bedankte ze haar redster en sprak ook haar dankbaarheid uit tegenover de GOA's.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws