Afbeelding

Gemeente Brielle vraagt minister financiële hulp voor Burgemeester van Sleenstraat

Actueel 325 keer gelezen

Brielle - Dinsdag 17 december 2019 is een brief verstuurd aan minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om financiële hulp te vragen voor afbouw van de zes huizen aan de Burgemeester van Sleenstraat in Brielle. De gemeente voelt zich genoodzaakt om zich tot de minister te wenden voor een oplossing van het 'bouwdrama'.

De zes kopers van de nieuwbouwwoningen zijn zwaar gedupeerd en het slachtoffer geworden van malafide praktijken van een aannemer en een bouwgarantiefonds. Voor de gemeente geldt dat zij niet zonder meer lokale gemeenschapsmiddelen kunnen aanwenden om dit privaatrechtelijk probleem op te lossen.

"Wij zijn met de kopers in overleg over de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden de woningen op korte termijn casco af te kunnen bouwen. Dit om de kopers uit deze uitzichtloze situatie te halen en de bijna voltooide woningen in de huidige staat niet nog langer bloot te stellen aan weersinvloeden en het risico van vandalisme en vernielingen. Wij zijn als gemeente bereid om de benodigde voorfinanciering hiervoor mogelijk te maken, maar we lopen daarmee ook forse risico's.", aldus wethouder Schoon.

"De hulp van het Rijk in de vorm van een financiële tegemoetkoming aan de gemeente om dit probleem op te lossen, is daarom dringend gewenst. Het gaat hier om een unieke situatie, waarin slechts een klein aantal mensen de dupe zijn geworden van praktijken die door de bestaande wet- en regelgeving en toezicht- en handhavingspraktijk onvoldoende voorkomen zijn. Wij sluiten ons als gemeente Brielle aan bij de suggesties in de kamervragen om bij dit soort unieke en schaarse gevallen, een landelijke garantieregeling in het leven te roepen, die individuele risico's voor kopers kan opvangen."

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws