Ron Klein kondigde aan dat hij aan zijn laatste jaar als trainer van Zwartewaal bezig is. (Archieffoto: Wil van Balen).
Ron Klein kondigde aan dat hij aan zijn laatste jaar als trainer van Zwartewaal bezig is. (Archieffoto: Wil van Balen).

Trainerscarrousel Brielle/Westvoorne draait volop

Algemeen 261 keer gelezen

Brielle/Westvoorne - Trainer Ron Klein gaat volgend seizoen niet door bij Zwartewaal. Daarmee maakte Klein het rijtje van vertrekkende trainers bij de clubs van Brielle en Westvoorne compleet.

Klein verlaat Zwartewaal na drie seizoenen. Rob Vuik is aan zijn vijfde en laatste seizoen bezig bij OVV. Paul Bestebreur gaat na drie seizoenen weg bij Vierpolders. Stanley Rieborn is bezig aan zijn derde en laatste seizoen bij Brielle en Harry Rusken vertrekt aan het einde van dit seizoen bij rockanje, waar hij er dan twee jaar op heeft zitten.

Vers bloed
'Zwartewaal heeft dringend vers bloed nodig,' zo verklaart Ron Klein zijn vertrek bij de zaterdagvierdeklasser van de Zwartewaalse Sluisweg. 'Over nieuw bloed heb ik dit seizoen niet te klagen. Enthousiaste jonge jongens, allemaal van de club. Maar door de grote leegloop binnen de selectie aan het einde van vorig seizoen, zijn de meeste spelers van de huidige groep eerder doorgeschoven dan de bedoeling was. Ze zijn nog niet toe aan wat er in het seniorenvoetbal in de vierde klasse wordt gevraagd. En het vergt nog wel enige tijd voordat dat wel het geval is. Als Zwartewaal volgend seizoen weer mee wil doen in de competitie, zoals dat in de afgelopen twee jaren het geval was, dan moet er vers bloed van buitenaf komen. Ik heb mijn netwerk, maar daar zitten geen spelers bij die naar Zwartewaal willen komen. Een nieuwe man aan het roer, die wellicht zijn mensen meeneemt, is wat Zwartewaal naar mijn idee nodig heeft.'

Marcel Langeveld
Hoewel OVV en trainer Rob Vuik pas vorige week naar buiten brachten dat Vuik aan zijn laatste seizoen bezig is, heeft de zaterdagderdeklasser uit Oostvoorne de komende vacature al ingevuld. Marcel Langeveld, die dit seizoen het tweede elftal traint, staat volgend seizoen voor de groep. 'Vijf jaar is een mooie periode,' zegt Rob Vuik, die met OVV twee keer kampioen werd. 'Het wordt tijd voor een andere omgeving en voor de groep tijd voor een nieuwe trainer.'

Paul Bestebreur, die Vierpolders in zijn eerste jaar aan 'de Coosenhoek' voor het eerst in het bestaan naar de derde klasse bracht en zich in zijn tweede jaar met zijn selectie op dat niveau handhaafde, is er alles aan gelegen om dit seizoen afscheid te nemen zonder een degradatie. Daarvoor moet Vierpolders nog alle zeilen bijzetten, want de ploeg van Bestebreur gaat de winterstop in als hekkensluiter in de derde klasse D, al gaf de 3-3 puntendeling van afgelopen zaterdag tegen subtopper HBSS wel hoop op een betere tweede seizoenshelft.
Op Brielle-trainer Stanley Rieborn, die heeft aangegeven klaar te zijn met het trainerschap na, staan de huidige trainers van de clubs uit Brielle en Westvoorne allemaal open voor nieuwe uitdagingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws