Afbeelding
Foto: pixabay.com

Eindelijk Automaatje

Politiek 328 keer gelezen

Nissewaard - 'Eindelijk komt Automaatje er', verzuchtte Nissewaard Lokaal raadslid Tom den Daas onlangs in de commissie Sociaal Domein.

Bijna drie jaar nadat een motie van de partij unaniem is aangenomen door de raad, wordt het concept in 2020 ingevoerd. AutoMaatje is een vervoersservice, opgestart door de ANWB, waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.

Met AutoMaatje wil de ANWB samen met gemeenten, welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk.

In de afgelopen jaren werd het concept wel snel ingevoerd in gemeenten rond Nissewaard, zoals de Hoeksche Waard en Albrandswaard. Tot ergernis van Nissewaard Lokaal moest in Nissewaard nog jaren gewacht worden tot het beleid werd gegoten.

Vorige week woensdag was het eindelijk zover. De raad stemde definitief in met het Plan van Aanpak Eenzaamheidsbestrijding 'Elkaar Waard', waarin Automaatje een plek heeft gekregen. Nissewaard Lokaal hoopt hiermee tegemoet te komen aan het krimpende OV-aanbod en de afbouw op 'Vervoer op Maat'. Bovendien snijdt het mes volgens Den Daas aan twee kanten. 'Het geeft ouderen een stuk vrijheid en tegelijkertijd verrijkt dit het sociale leven van de vrijwilligers die eraan meedoen', zo stelt hij.

Nissewaard Lokaal is tevreden met het Plan van Aanpak Eenzaamheidsbestrijding en dat Automaatje hier een plek in heeft gekregen. De partij vindt het belangrijk, dat iedereen in de maatschappij kan blijven meedraaien.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws