Afbeelding

Het Restauratiefonds Gevelstenen

Actueel 136 keer gelezen

Brielle - De rijke historie van onze stad komt niet alleen tot uiting door een grote hoeveelheid rijksmonumenten, maar ook door de vele gevelstenen die Brielse woonhuizen sieren. Voor een kleine stad als Brielle is het zeer opmerkelijk dat er meer dan 50 gevelstenen te zien zijn.

Een groot aantal van de huidige gevelstenen verkeert in goede staat en geeft een fraaie inkijk op onze historie. Helaas zijn er ook gevelstenen waarvan de oorsprong of betekenis nauwelijks te achterhalen valt. Het zou de eigenaar van die panden sieren om de gevelsteen in oorspronkelijke staat te laten restaureren, maar daar staan kosten tegenover. Daarom heeft de werkgroep gevelstenen, onder auspiciën van het Brielse Erfgoedgilde en in samenwerking met de gemeente een restauratiefonds opgezet.

Het restauratiefonds gevelstenen subsidieert de helft van de gemaakte kosten van restauratie tot een maximum van € 600,-. Voor de komende jaren is jaarlijks € 3.000,- beschikbaar. Ter verkrijging van restauratiesubsidie moeten een aantal formulieren worden ingevuld. De beleidsregels restauratiefonds gevelstenen en de benodigde formulieren zijn te downloaden via: www.levedevestingbrielle.nl/gevelstenen/restauratiefonds. Daarnaast zijn deze ook te verkrijgen op het stadskantoor.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws