Charlie Bassant slaagde er met zijn medespelers niet in om voor OVV het duel te controleren. (Foto: Wil van Balen). Foto: Wil van Balen

Blessuregolf overspoelt OVV, Zuidland profiteert

Algemeen 174 keer gelezen

Oostvoorne - Het dit seizoen maar aanhoudende blessureleed steeg OVV afgelopen zaterdag aan de eigen Zwartelaan in de derby tegen Zuidland boven het hoofd. De bezoekers wonnen onbedreigd met 0-2.

Nooit was OVV tegen Zuidland in staat om het keeper Marcel kardux moeilijk te maken. Kardux kreeg slechts twee ballen te verwerken: een schot van Ferrani van Vugt en een poging van Yoeri Bak.

Strafschop
Daar zetten de bezoekers een zee van kansen tegenover, te beginnen met de strafschop die Robin van Buuren al na zes minuten mocht nemen, maar die zo zwak werd ingeschoten dat OVV-keeper Limber van der Horst de bal klemvast (!) pakte.

Balverlies
Kort voor rust lukte het de bezoekers echter om het enorme overwicht ook eindelijk te verzilveren. Neal van Buuren strafte Oostvoorns balverlies op het middenveld af met een rush die in de 0-1 uitmondde. In de tweede helft had OVV meer balbezit, maar creërden de Oostvoornaars niets. Toen Neal van Buuren tien minuten voor tijd de 0-2 binnenschoot was het spel gespeeld.
OVV-trainer Rob Vuik gaf in de week voor de derby tegen Zuidland aan dat hij aan het einde van dit seizoen na vijf jaar vertrekt.