Afbeelding

30 Maerlant leerlingen naar Zuid-Afrika

Actueel 768 keer gelezen

Brielle - Internationalisering en wereldburgerschap zijn containerbegrippen in het onderwijs. Op Maerlant krijgen deze termen écht handen en voeten. Ze onderhouden contacten met Duitse, Italiaanse en Tsjechische scholen en maken in de pré examenklassen reizen naar o.a. Berlijn, Rome, Londen en Barcelona. In mei 2020 vertrekken er zelfs 30 leerlingen naar Port Elizabeth in Zuid-Afrika.

Het idee ontstond in het voorjaar van 2019. Er zijn nogal wat examenkandidaten die direct na hun examen uitfladderen naar vakantieoorden als Chersonissos, Lloret de Mar of Albufeira. Niks mis mee. Te gek zelfs. Maar wat als er nu leerlingen zijn die een totaal andere reiservaring willen opdoen? Iets unieks? Het idee was geboren.

Samen met een reisorganisatie uit Breda hebben ze een programma rondom Port Elizabeth samengesteld van 17 dagen. Een afwisselend programma van cultuur, natuur en ontspanning. Een Travel Experience met als doel het leren kennen van een andere cultuur en bijdragen leveren aan lokale projecten.

De ouderavond in juni 2019 om de belangstelling te peilen oversteeg hun stoutste verwachtingen. Meer dan 100 geïnteresseerden waren aanwezig. Uiteindelijk hebben 30 leerlingen zich definitief ingeschreven. Hun gemeenschappelijkheid zit hem in hun zucht naar avontuur en het feit dat ze examenkandidaat zijn. De Zuid-Afrika groep herbergt leerlingen van basisberoepsgericht onderwijs tot en met gymnasium. Die diversiteit in leeftijd geeft deze Travel Experience een extra dimensie.

Vorige week heeft de groep met elkaar kennisgemaakt, zijn ze allemaal gevaccineerd (o.a. tegen hepatitis) en ze hebben de workshop 'Een wereld van verschil' gevolgd. Na de kerstvakantie wordt het eerst ruim 4 maanden keihard werken om het examenjaar positief af te sluiten waarna de groep op 22 mei vertrekt. Op 7 juni - vlak vóór hun examenuitslag – komen ze terug als wereldburgers. Ze zijn dan op safari in Addo Elephant geweest, hebben activiteiten gedaan in het Tsitskamma National Park, ze hebben de Sacramento trekking volbracht, maar zijn ook in een township geweest, hebben geholpen en lesjes gegeven op een basisschool, in een zorgcentrum en in een weeshuis. Kortom er wacht deze leerlingen een enorm avontuur.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws