Een mooi gebaar voor de haaksters van hartendekens.
Een mooi gebaar voor de haaksters van hartendekens.

Jep!-cheque voor Stichting Hartendekens

Algemeen 277 keer gelezen

Hellevoetsluis - Na de succesvolle najaarsbeurs van tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs Jep!, kan Jep! weer een cheque overhandigen aan een prachtig kindgerelateerd goed doel.

Voor kinderen in de knel
Dit keer wordt Stichting Hartendekens verrast met een donatie. Deze stichting haakt met vrijwilligers uit het hele land, dekens voor kinderen die in het dagelijks leven worden belemmerd in hun "onbezorgd-kind-zijn" door een langdurige ziekte of beperking. Dit kan zijn door lichamelijke of verstandelijke beperkingen of door psychische belemmeringen. De dekens zijn ook bedoeld voor kinderen die binnen korte tijd een gezinslid gaan verliezen of net een verloren zijn en kinderen die in een gezinsvervangend tehuis geplaatst zijn of in een pleeggezin wonen. Kortom, kinderen die het even kunnen gebruiken.

Houvast aan hartendeken
Op dit moment zijn er al meer dan 3.200 unieke dekens geschonken aan kinderen vanaf 6 maanden tot 21 jaar omdat ze het verdienen een mooie herinnering te krijgen of een fijn houvast te hebben aan de hartendeken. Bij iedere deken die wordt geschonken, wordt er een gehaakt knuffeltje meegegeven en som wel meer dan 1, want broertjes en zusjes worden niet overgeslagen.
Honderden haaksters
Elke hartendeken bevat tenminste één granny (een vierkantje) met een hart erop en elke deken is uniek, omdat hij wordt samengesteld met granny's die gehaakt zijn door honderden vrijwilligsters. Een van de vrijwillige haaksters woont in Hellevoetsluis. Zij vindt het een grote eer om de cheque van Jep! namens de Stichting Hartendekens in ontvangst te mogen nemen. Voor elke deken die verstuurd wordt naar een kind heeft de stichting namelijk EUR 7,00 nodig voor verzending. Met deze cheque kunnen er weer veel kinderen blij gemaakt worden.

Wilt u meehelpen?
Wilt u zien hoe de dekens eruit zien of wilt u zich aanmelden als vrijwillige haakster of wellicht als donateur, bezoek dan hun website www.hartendekens.nl. Ook een kindje opgeven die in aanmerking zou kunnen komen voor zo'n unieke hartendeken, kan via deze website.

Jep! is dankbaar dat in de afgelopen jaren inmiddels al meer dan 30 cheques hebben kunnen weggeven. Het geeft een fijn gevoel dat zoveel mensen blij gemaakt kunnen worden. Op naar de volgende Jep!-beurs.

Op 4 april 2020 is er weer een voorjaarsbeurs in de Hendrik Boogaardschool aan de Rode Kruislaan in Hellevoetsluis. Houd de Facebook-pagina (@jep.beurs ) in de gaten voor de datum van inschrijving om een deelnamenummer te kunnen krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws