Kerstactie door Briels Medisch Centrum | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Marcel Siemerink en Marion Hazejager geloven in een nieuw succes
Marcel Siemerink en Marion Hazejager geloven in een nieuw succes (Foto: Martin van Gurpo)

Kerstactie door Briels Medisch Centrum

  •   108 keer gelezen

Brielle - Voor het derde jaar organiseert het Medisch Centrum Brielle haar eigen kerstaktie. Ook deze keer doen ze dat samen met de voedselbank Brielle. Vanaf 9 december tot en met 23 december worden artikelen voor uiterlijke en lichamelijke verzorging ingezameld.

Het initiatief van een kerstactie kwam drie jaar geleden van onder andere Marion Hazejager van het Medisch Centrum. Die eerste kerstactie werd gelijk een groot succes. Toen ging het om het inzamelen van kerstartikelen; van kunstbomen, tot kerstballen en van lichtjes tot kaarsen. Er moest een bestelbus worden geregeld om alles op te komen halen. Marion lacht bij deze leuke herinneringen. "Ook vorige jaar schoten we in de roos met ons verzoek om (kinder)spellen. Dit jaar hopen we op succes met onze oproep om artikelen zoals make – up, nagellak, parfum, shampoo, douchegel, bodylotion, handzeep, deodorant, handdoeken en washandjes."

Apotheker Marcel Siemerink zegt dat ook deze keer de actie weer helemaal past binnen de spreuk van het Medisch centrum: 'Samen beter'. "Tuurlijk is een klein extra'tje niet echt wereldschokkend. Maar bedenk wel dat alleen al het besef dat anderen met je mee voelen en je iets geven, je een goed gevoel kan geven." Dan zegt hij nog: "Heel veel mensen hebben het goed. Een goeie reden om mee te doen aan de actie."

Alles wat wordt ingezameld, gaat linea recta naar de Brielse voedselbank. In de kerstweek zullen alle voedselpakketten worden aangevuld met de ingezamelde artikelen voor lichamelijke en uiterlijke verzorging. De voedselbank kent haar klanten en zullen per pakket de 'juiste' extra artikelen aanvullen. "Een alleenstaande man zal geen nagellak in zijn pakket vinden en een gezin met kinderen wel extra shampoo," zegt Marion Hazejager. Hierover zijn afspraken gemaakt met de Brielse voedselbank.

En of het alleen maar patiënten van het medisch centrum mogen zijn die artikelen in de mand komen doen? "Tuurlijk niet, iedereen die dat wil, is van harte welkom. Het moet wel om nog niet geopend verpakkingen gaan. Een half vol flesje nagellak, willen we niet aan de voedselbank doorgeven."

Indien de mand bij het Medisch Centrum zo vol komt, dat alle klanten van de Brielse voedselbank kunnen worden voorzien van iets extra's, zullen de artikelen die overblijven worden doorgegeven aan andere voedselbanken in de omgeving. "Alles wat gegeven wordt, komt dus goed terecht," zeggen Marcel Siemerink en Marion Hazejager. Ze hopen op een groot succes, net als de vorige twee kerstacties. Dan zegt Marion tot slot, dat alles dat voor 13 december wordt ingeleverd, gegarandeerd de kerstweek bij de klanten van de voedselbank wordt afgeleverd!

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>