Rechtback Bob Legierse heeft  bij Brielle de plaats van de naar het centrum verhuisde Marvin Godschalk opgevuld. (Foto: Wil van Balen) .
Rechtback Bob Legierse heeft bij Brielle de plaats van de naar het centrum verhuisde Marvin Godschalk opgevuld. (Foto: Wil van Balen) . Foto: Wil van Balen

Brielle meldt zich weer in de subtop in de eerste klasse B

Algemeen 162 keer gelezen

Brielle - Door een 3-1 zege op Heinenoord meldde Brielle zich weer in de subtop van de eerste klasse B.

De ploeg van de aan het einde van dit seizoen op 't Geuzenpark vertrekkende trainer Stanley Rieborn passeerde door de winst SHO, Nootdorp en Voorschoten op de ranglijst en neemt na tien speelronden de vierde plaats in.

Lekker
'Jammer alleen dat de bovenste ploegen, SV Poortugaal, NeptunusSchiebroek en XerxesDZB geen punten lieten liggen,' aldus Rieborn. 'Het gat met de kop van de ranglijst wordt daardoor niet kleiner. Maar deze zege is na de onnodige 2-1 bij Nootdorp wel lekker.'

Strafschop
Binnen een mum van tijd stond Brielle afgelopen zaterdag op een 0-1 achterstand, omdat REmco Buist bijna vanaf de aftrap de thuisploeg op het eigen Geuzenpark verraste. Een strafschop van Alex van Dommelen bracht Brielle echter anel weer naast de bezoekers: 1-1. De eerste strafschop van Van Dommelen werd gestopt, maar de aanvoerder van Brielle mocht het opnieuw proberen omdat de keeper van Heinenoord te vroeg had bewogen. Nog voor rust lobte Zepp Jacobs Brielle naar een 2-1 voorsprong. In de tweede helft maakt Raoul Gillet er weer vanaf de stip nog 3-1 van.

Fotografie: Wil van Balen