Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Vonk sloeg over op de dansvloer

Actueel 237 keer gelezen

Spijkenisse – Burgemeester Van Oosten feliciteerde vanmiddag diamanten bruidspaar Spruijt-Kriek. De beiden in Rotterdam geboren en getogen Riet en Chris, gaven elkaar vandaag precies 60 jaar geleden het ja-woord in de havenstad aan de Maas.

Ze leerden elkaar kennen in het Groothandelsgebouw, waar Chris net na de opening in 1952 als chauffeur werkte bij groothandel in sanitair, gas en elektra Pot & Van Nes. Riet solliciteerde er in november '57 naar het baantje van telefoniste-typiste. Dat leuke meisje was Chris natuurlijk wel opgevallen en wederzijds was Riet ook gecharmeerd van de jonge chauffeur.

Toch sloeg de vonk tussen de toen 17 lentes jonge Riet en 20-jarige Chris pas echt over op de dansvloer, tijdens het bedrijfsfeest op 12 april 1958. Het vuur bleef branden en anderhalf jaar later werd er getrouwd. Het paar kreeg drie kinderen en heeft ook een kleindochter. Wat zij zoal in 60 jaar huwelijk beleefden, waarom Rotterdam verruild werd voor Spijkenisse en hoe de Kynologenvereniging Voorne-Putten de grootste hobby van Riet en Chris werd, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws