Cheque Rabobank voor TechNet V-P | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Foto:

Cheque Rabobank voor TechNet V-P

  •   40 keer gelezen

Brielle - De Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden heeft de Stichting TechNet Voorne Putten een cheque ter waarde van € 8.500, - overhandigd. Dit vond, zeer toepasselijk plaats, in één van de technieklokalen van het Maerlant College te Brielle met leerlingen.

Namens TechNet ontving Henk den Haan, voorzitter TechNet, de cheque van Ruud van Steen, namens Rabobank. Henk den Haan: "wij zijn heel blij met deze bijdrage van de Rabo. Hiermee kunnen we ons bereik en slagkracht richting bedrijven en scholen behoorlijk vergoten".

Sinds augustus 2009 bestaat de TechNetkring Voorne Putten, een samenwerking tussen het technisch bedrijfsleven, vier VMBO-scholen en de vier gemeentes in deze regio. TechNet is een succesvol landelijk stimuleringsprogramma van het Platform Bèta Techniek en TechniekTalent.nu, dat gericht is op het bevorderen van de lokale samenwerking tussen onderwijs en bedrijven. Dat is nodig omdat de Nederlandse kenniseconomie behoefte heeft aan meer en anders opgeleide technici. In de komende jaren ontstaan grote tekorten aan vakbekwaam personeel door een hoge vervangingsvraag vanwege vergrijzing, maar ook omdat er relatief weinig technici uit het onderwijs uitstromen.

De samenwerking op Voorne-Putten heeft de afgelopen jaren meer regie en structuur gegeven aan de activiteiten rondom de koppeling onderwijs-arbeidsmarkt. In de afgelopen jaren heeft dat geleid tot een duurzame en steeds effectievere relatie tussen het lokaal onderwijs, de technische scholen en het technische bedrijfsleven.

TechNet ontplooit tal van activiteiten voor PO- en VO-scholen om leerlingen te boeien voor techniek en technologie. Jaarlijks, aan het begin van oktober, wordt Tech2Do georganiseerd in sporthal Olympia te Spijkenisse. Gedurende drie dagen worden 1.100 leerlingen uit groep 7 ontvangen. De leerlingen kunnen op diverse themapleinen aan de slag met activiteiten, proefjes en experimenten. Medio november wordt de Week van de Techniek georganiseerd voor leerlingen die op het punt staan om hun profiel te kiezen. Verder heeft TechNet de aanzet gegeven tot het in de lucht brengen van een database met de VMBO-scholen. In deze database worden bedrijven opgenomen met hun aanbod voor het onderwijs. Dit omvat onder meer: gastlessen, bedrijfsexcursies, bedrijfsbezoeken, docenten stages, stages voor leerlingen etc.

Uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen) blijkt dat op Voorne Putten 15% meer leerlingen dan het landelijke gemiddelde kiezen voor een technisch profiel binnen het VMBO. Dit terwijl in de Randstad vmbo-scholen noodgedwongen techniek afdelingen moeten sluiten.

TechNet Voorne Putten kan dankzij de bijdrage van de Rabobank groeien. Zij kan altijd nog ondersteuning gebruiken. Wilt u meer weten, kunt u hun website bezoeken www.technetvoorneputten.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>