Afbeelding
Foto: MdN

Dukdalf, Dijckhuis, sportaccommodaties, etc.

Algemeen 285 keer gelezen

Brielle – Het gemeentebestuur wil door een extern bureau laten onderzoeken of er op het gebied van kunst, cultuur en andere voorzieningen mogelijkheden zijn voor bezuinigingen en verbeteringen.

Evenals de meeste andere gemeenten in Nederland, heeft Brielle moeite om haar huishoudboekje kloppend te krijgen. Daarnaast bleek er uit een benchmarkonderzoek van bureau Berenschot dat Brielle voor een gemeente van haar omvang naar verhouding een enorm bedrag uitgeeft aan cultuur en sport. Beide gegevens zijn nu aanleiding voor het onderzoek of er op het gebied van sport en cultuur op langere termijn mogelijkheden zijn voor bezuinigingen. Bezuinigingen hoeven niet per se in te houden dat de dienstverlening minder wordt of verdwijnt; met een slimmere en meer efficiënte bedrijfsvoering zou er zelfs een meerwaarde kunnen ontstaan. Het externe bureau gaat tevens bekijken hoe de aanpak is in andere regio's en of samenwerking daarmee mogelijk is.

Het nog aan te stellen onderzoeksbureau krijgt de brede opdracht om de volgende voorzieningen bij het onderzoek te betrekken: DukdalfBRES, Dijckhuis, de musea in Brielle en Zwartewaal, het Stenen Baak in Oostvoorne, de voetbal- en tennisclubs in Brielle, Zwartewaal en Vierpolders, de atletiekclub en skatevoorziening in Brielle, en tot slot ook enkele andere gemeentelijke voorzieningen/eigendommen als de stadswerf en het gemeentelijke vastgoed.
De uitkomsten van het onderzoek moeten in juni 2020 bekend zijn en zullen worden gebruikt bij het tot stand brengen van de Brielse begroting voor de jaren 2021-2024. Alle betrokken medewerkers zijn door de gemeente inmiddels over het onderzoek geïnformeerd.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws