Kerstdorp was ruim 80 uur werk | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Lars,Luuk en Nils hebben flink geholpen met opbouwen van het prachtige kerstdorp.
Lars,Luuk en Nils hebben flink geholpen met opbouwen van het prachtige kerstdorp. (Foto: Wil van Balen)

Kerstdorp was ruim 80 uur werk

  •   168 keer gelezen

Hellevoetsluis - In het dagelijks leven is Erna Stravers begeleider in woonboerderij Westenrijck. Enkele weken voor de kerst begint het altijd al vroeg in november te kriebelen: het is weer tijd om het kerstdorp op te bouwen!

Heel wat uurtjes
In haar woning aan de Bernhardplaats werkt Erna samen met haar drie kinderen wel vier weken aan het bouwen van het kerstdorp. Het is echt priegelwerk, dus er gaat wel 80 tot 100 uur arbeid in zitten eer alles zo staat zoals Erna en haar drie zoons willen. Lars (10 jaar), Luuk en Nils (beiden 6 jaar) helpen fanatiek mee met de klus.

Spaargeld
Lars vertelt: "Het is begonnen met een huis op een dienblad. Daarna is er steeds meer bijgekomen." Erna vult aan: "Toen Lars besloot om al zijn spaargeld te steken in kerstspullen ging bij mij de rem er af. Ik had altijd gezegd dat als ik er aan zou beginnen het eind zoek zou zijn en dit is het resultaat." Er staat een heel mooi en groot kerstdorp uitgestald in de woning van de familie Stravers.

Speciale stukken
Op de vraag of er speciale stukken in het dorp staan geeft Erna aan dat het meer om de herinneringen gaat die aan sommigen objecten kleven. "Bijvoorbeeld de sprookjesboom, deze zou er niet hebben gestaan als Nils niet ziek was geworden toen we in de Efteling waren. Hij kreeg toen die boom. En die keer dat Luuk met een stuk piepschuim zat te plakken, daar is dat stuk met dat ijs uit ontstaan."

Nieuw materiaal
Erna vertelt verder dat ze vorig jaar veel nieuw materiaal heeft gekocht van een mevrouw waarvan de echtgenoot was overleden. "Zij is vorig jaar bij ons komen kijken en heeft al gezegd dat ze dit jaar ook weer langs komt. Dat zijn toch speciale momenten."
Bezichtigen
Of het kerstdorp ook te bezichtigen is, wordt regelmatig gevraagd. Erna: "Het is natuurlijk niet de bedoeling dat hier drommen mensen door het huis lopen. Maar we gaan wel iets kleinschalig doen. Vanaf 6 december gaan we enkele speciale gasten in het kerstdorp plaatsen." (De jongens laten deze al zien tijdens dit gesprek, maar we verklappen natuurlijk niets; red.) "Op afspraak mogen alleen kinderen uit de buurt – ze weten ons wel te wonen - komen kijken of ze zo'n speciale gast kunnen vinden in het dorp en als dat lukt krijgen ze van ons wat lekkers," besluit Erna.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>