VVD-raadslid Marijke van der Velden is blij met de investeringen in de bereikbaarheid.
VVD-raadslid Marijke van der Velden is blij met de investeringen in de bereikbaarheid. Foto: VVD

Investeren in bereikbaarheid zorgt voor enthousiasme bij de VVD

Politiek 166 keer gelezen

Een belangrijk punt van de Nissewaardse VVD was, is en blijft de bereikbaarheid van Voorne Putten in het algemeen en NIssewaard in het bijzonder. Na jaren van actieve lobby nam de minister deze week een belangrijk besluit. 'Dit is voor nu een moment om te vieren dat er erkenning is van de minster voor dat urgente probleem. Eindelijk! Nu snel aan de slag te gaan met de uitvoering!', begint Marijke van der Velden, raadslid voor de Nissewaardse VVD.

'Wij weten als inwoners al jaren dat de nut en noodzaak om te investeren geen vraagteken, maar een uitroepteken moet krijgen. Gelukkig is het Rijk dat nu met ons eens en gaat er ook door het Rijk en de Metropoolregio geïnvesteerd worden in onze bereikbaarheid!', vervolgt Marijke van der Velden.

De minister heeft namelijk besloten om tot en met 2022 in totaal 3,6 miljoen aan maatregelen te investeren in korte termijn oplossingen voor de regio Voorne-Putten/Haven Rotterdam. Betere informatie voor automobilisten bij brugopeningen en gedragscampagnes om het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren.

Daarmee heeft Voorne Putten een stukje van de oplossing te pakken, maar de echte grote maatregelen vragen verder verdiepend onderzoek. Het is goed dat minister met de regio heeft afgesproken onderzoek te doen naar grote maatregelen om voor de lange termijn de bereikbaarheidsproblemen te verminderen.

Van der Velden sluit af: 'Ik ben er trots op dat we nu serieuze stappen gaan zetten om de bereikbaarheid van Nissewaard en de regio te verbeteren! Dit is gelukt door de niet aflatende lobby vanuit de afgelopen en dit college én goede onderlinge samenwerking tussen verschillende partijen zoals de provincie, de Metropoolregio, het Havenbedrijf en de gemeenteraadsfracties in Nissewaard.'

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws