Het lukte Douwe Zijlstra ook niet om te scoren voor Vierpolders in de thuiswedstrijd tegen VDL. (Foto: Wil van Balen). Foto: Wil van Balen

Strijdlust Vierpolders tegen VDL niet beloond met punten

Algemeen 114 keer gelezen

Vierpolders - Vierpolders zag de strijdlust die afgelopen zaterdag aan de dag werd gelegd tegen VDL niet beloond met punten. De Vlaardingers profiteerden optimaal van de kwetsbare defensie van Vierpolders en wonnen met 2-3.

'Het aanvankelijke plan was om de nul te houden en van daaruit te proberen om tot scoren te komen,' aldus Vierpolders-trainer Paul Bestebreur na afloop. 'Maar de spelers moeten zich bij zo'n speelwijze ook lekker voelen en gaandeweg het duel bleek, dat Vierpolders toch liever zelf op zoek gaat naar het doel, ook al gaat dat gepaard met veel tegengoals. Het is zaak om zelf de kansen beter af te maken. We hadden ze tegen VDL weer volop, maar scoren blijft nog steeds een dingetje ook al is Jesper Lakerveld nu weer volledig fit.'

Voorsprong
De van een gemene nekblessure herstelde Lakerveld opende tegen VDL wel de score voor Vierpolders, maar de thuisploeg kon de voorsprong niet lang vasthouden. Dertig seconden na de 1-0 lang de gelijkmaker al achter keeper Jamie de Jong: 1-1. En nog voor rust profiteerden de bezoekers van de vele ruimte die Vierpolders achterin weggaf: 1-2. Toen de Vlaardinger in de tweede helft op 1-3 kwamen, werd duidelijk dat ook competitieronde acht Vierpolders geen punten ging brengen. De 2-3 van VIncent Bieling kwam in de slotfase te laat om een nederlaag nog te voorkomen.

Fotografie: Wil van Balen