Afbeelding

Nieuwenhoorn kan achterstand niet meer goedmaken

Actueel 135 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Brusse Boys heeft Nieuwenhoorn de eerste nederlaag bezorgd. De winnaar van de eerste periode verloor de wedstrijd op eigen terrein met 4-6 (1-4) tegen de effectief counterende Zeeuwen.

''We zitten mede door een aantal blessures in een mindere fase'', stelde trainer Ron van den Berg, die het moest stellen zonder Danique Wolters en Gregory Paula en met Brandon Nooitmeer en Tim van der Lijn op de bank begon. ''We zijn met een heel ander middenveld begonnen en dat pakte niet goed uit, hoewel we met een 1-0 voorsprong (doelpunt Jeffrey Burger, DR) best goed begonnen en er niets aan de hand was.'' Dat veranderde toen Bruse Boys vanwege een twijfelachtige handsbal door een strafschop op 1-1 kwam. De Zeeuwen waren in de counter bijzonder effectief, want voor rust voerden zij in de omschakeling de voorsprong op naar 1-4. ''We begonnen de tweede helft goed, kregen kansen, maar er werden ook twee treffers om twijfelachtige redenen afgekeurd. We kwamen door twee messcherpe counters met 1-6 achter. Toch pakten we het in de laatste twintig minuten op, werd het bij 4-6 nog een wedstrijd. Het moest er een keer van komen, maar we zitten vanaf MZC '11 en SSS (3-2 bekerwinst, DR) even in een mindere fase.'' Dimitri Gomes Almeida, Melvin Winterberg (strafschop) en Jeffrey Burger scoorden in de tweede helft. ''Dat weekje rust komt ons goed van pas.''

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Merijn Wolters (75. Brandon Nooitmeer), Daniel Dijksman (46. Tim van der Lijn), Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Dimitri Gomes Almeida, Mike van de Ruit, Melvin Winterberg; Jeffrey Burger (Tom Sleeuwenhoek (46. Sander van der Ven), Christiaan Dabaghian.