30 jaar sportjournalistiek voor Groot Hellevoet.
30 jaar sportjournalistiek voor Groot Hellevoet. Foto: PR

Sportjournalist Dan Rolandus in het zonnetje

Algemeen 219 keer gelezen

Hellevoetsluis - Sportjournalist en sportfanaat Dan Rolandus verdient het, vinden wij, om na 30 jaar sportjournalistiek op Voorne Putten in het zonnetje gezet te worden.

Al sinds oktober 1989 is Dan als sportjournalist verbonden aan Groot Hellevoet en sinds de eerste editie van weekblad Groot Nissewaard in 1998 schrijft hij ook voor deze editie van Groot Hellevoet Uitgeverij. In 1989 nam Dan samen met Ben Blackmoor de sporteditie over van Cor Radings junior. Later schreef hij de sportartikelen samen met Cris Rolandus en René van Kralingen. We kennen Dan als een man met een grote liefde voor de sport waar hij gepassioneerd over kan vertellen én al dertig jaar boeiende artikelen over schrijft voor onze kranten. Sinds 1990 werkt hij samen met sportfotograaf Theo van Kralingen voor onze wekelijkse editie en onze nieuwssite.

Wielerjournalistiek is een grote passie van Dan waarvoor hij stad en land afreist om bij wedstrijden aanwezig te zijn en verslag te doen. Naast zijn werkzaamheden voor onze edities heeft hij jarenlang onder meer de wielerjournalistiek voor een aantal edities van het Algemeen Dagblad verzorgd. Vorig jaar kreeg hij tijdens het Sportgala Nissewaard de oeuvreprijs voor zijn werk uitgereikt.

Natuurlijk is er meer dan sport. Samen met Betty heeft Dan drie zoons Vincent, Joery en Cris en zij zijn trotse opa en oma van een kleine schare lieve kleinkinderen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws