HC Voorne dwingt zege af tegen Pijnacker

Actueel 371 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne hebben een verrassende 2-1 (2-0) overwinning behaald tegen het hoger aangeslagen Pijnacker. De Hellevoetsen hebben daarmee een goede stap gezet om tegen achtereenvolgens HDS, Tempo '34 en Hoeksche Waard verder te gaan oogsten.

''We hebben met hoog fullpress een optimaal resultaat geboekt'', sprak coach Jeroen van Duijvenbode met trots over zijn team. ''Ik heb na het eerste kwart gezegd dat zij dit de hele wedstrijd moesten volhouden om de overwinning binnen te halen en daar zijn de meiden volledig in geslaagd.'' De HC zat al na vier minuten spelen op rozen door een treffer van Noëlle Jansen: 1-0. Het tweede doelpunt was van grote klasse, toen Noëlle Jansen een bal vanuit het achterland meteen voorgaf op Merel Geilvoet, die weliswaar de keepster op haar weg vond, maar Sam van Nieuwenhuijze er als de kippen bij was om de rebound tegen het garen te jassen: 2-0. ''Tot dat moment had Pijnacker, behalve een corner, nog niets afgedwongen. Wij bleven druk naar voren uitoefenen, ook toen we in het derde kwart de 2-1 tegen kregen. Natuurlijk was het zwaar, maar we hebben de overwinning door veel strijd en gedreven hockey zelf afgedwongen.'' HC Voorne, dat eerder in de week om de Silver-Cup met een 4-2 nederlaag tegen tweedeklasser Ypenburg, al tekenen van herstel toonde, moest het stellen zonder de geblesseerden Floor van Heukelen en Frederique Faassen. HC Voorne speelt zondag in Den Haag de belangrijke sleutelwedstrijd tegen HDS.

HC Voorne: Birthe Witmer; Sterre Jansen, Emilie Grauss, Suzanne Ravenschlag, Amber Moerland; Jaimy Hoogerwaard, Sam Nieuwenhuijze, Anne Kerklaan; Noëlle Jansen, Merel Geilvoet, Brittney Hoogerwaard. Joy van Balen, Liz van den Wollenberg, Evi van Gastel, Jonna Mout en Daisy Boers kwamen ook in actie.