GHVV'13 en Zuidland hielden elkaar, ondanks een veldoverwicht van Zuidland, in evenwicht, 2-2.
GHVV'13 en Zuidland hielden elkaar, ondanks een veldoverwicht van Zuidland, in evenwicht, 2-2. Foto: Peter de Jong

Geen winnaar derby tussen GHVV'13 en Zuidland

Sport 198 keer gelezen

Het was een zaterdag een bijzondere derby binnen de gemeentegrenzen van Nissewaard. Voor het eerst in competitieverband stak Zuidland de Groene Kruisweg over om de degens te kruisen met fusieclub GHVV'13. Voor de ploeg uit Heenvliet/Geervliet is het nu het tweede jaar in de derde klasse, voor Zuidland het eerste na de degradatie van afgelopen seizoen.

Alex Hordijk

Beide ploegen doen het boven verwachting. Dat is voor Zuidland wellicht vreemd, nadat zij moesten afdalen, maar de ploeg verjongde het afgelopen seizoen. Voor GHVV'13 was men blij dat men tijdig het hoofd boven water kon houden in de derde klasse. Voorafgaand aan het duel stond Zuidland vijfde met een punt meer dan GHVV'13. Zaterdag werd het 2-2 (2-1).

Bijzonder duel
Het duel tussen Zuidland en GHVV'13 is ook het verhaal tussen twee trainers die elkaar goed kennen. Jaren geleden was Tom Larssen ook trainer bij Zuidland, hij had een assistent, die verantwoordelijk was voor het tweede elftal en dat was John Stougje. De twee spreken elkaar nu nog bijna wekelijks na hun duels. 'We spelen voor de eerste keer echt tegen elkaar. In mijn tijd bij Vlotbrug zijn wij elkaar nooit tegen gekomen. Ik heb een flink aantal jaren met John gewerkt en dat ging altijd in goede harmonie. Nu komen we elkaar tegen in een competitie, waarin beide ploegen het uitstekend doen. Je kunt wel zeggen boven verwachting. De derby leeft wel bij ons hoor. Dat merk je in de app bij ons en andere mensen in de vereniging hoor je toch over de wedstrijd met GHVV'13 praten. Ik denk wel dat het bij hen meer leeft', was de gedachte van Tom Larssen van Zuidland. 'Ik vind het echt alleen maar leuk. Ik ben nog lid bij Zuidland. Bij mijn jongens was dit wel een duel dat ze als één van de duels zagen. Ik heb ze extra scherp gemaakt, want deze wedstrijd moeten ze voor hun trainer willen winnen. Ik hoopte op onze winst, ook omdat we thuis speelden. Bij winst van allebei de ploegen kon je echt weer naar de bovenste ploegen kijken', zegt Stougje, die Larssen nog altijd heel erg hoog heeft staan. 'In het jaar dat Zuidland degradeerde, konden wij op dezelfde dag promoveren. Tom is een echte verenigingsman. Wij hadden wat blessures en toch eiste Tom niet dat wij in de belangrijkste wedstrijd voor Zuidland 1 niet onze beste mensen met het eerste mee stuurden. Wij wonnen en daarna snelden wij ons naar Tom zijn wedstrijd. Zij degradeerden en wij promoveerden. Dat zal ik van mijn leven nooit meer vergeten. Dat heeft daarna geen enkele trainer nooit meer bij mij gedaan. Die samenwerking tussen 1 en 2 was echt heel bijzonder', glunderde Stougje nog steeds.

Duel
In het duel van zaterdagmiddag werd er natuurlijk ook nog sportief gestreden door de teams van de meester en zijn leerling. De oorlogvoering begon vooraf toen GHVV'13 op het slechte veld wel wilde voetballen en Zuidland liever niet. 'Ik heb een speler die net terug is van een lange blessure als die door dit valt weer iets opdoet, dan kan ik dat niet goed verwerken', gaf Larssen als reden aan. 'Ik wil gewoon voetballen', vond Stougje. Na een kwartier opende Danny Poldervaart de score voor de thuisploeg en een kwartier later verdubbelde Victor Kriek de score, 0-2. Niet veel later was het Neal van Buuren met de 2-1 en kort na rust was het Van Buuren met de gelijkmaker. Het is aan doelman Erwin van Trigt te danken dat Zuidland niet als winnaar van het veld stapte. 'Na de 2-0 waren wij de betere ploeg. We hebben hard gewerkt, maar de tweede bal was steeds voor GHVV'13. Soms krijg je iets teveel, vandaag kregen we iets te weinig', vond Tom Larssen. 'Uiteindelijk moeten wij onze handen dichtknijpen met een punt. We hebben hard gevochten, het was echt werkvoetbal en het is zwaar bevochten', gaf John Stougje toe.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws