Afbeelding

Freek Sjouw matchwinnaar voor matig 't Capproen

Actueel 137 keer gelezen

Hellevoetsluis- 't Capproen heeft na de overwinning tegen Thor Harmelen op het sportpark Martin Luther King met een 10-9 (4-7) overwinning tegen Eureka opnieuw toegeslagen. De Hellevoetse korfbalequipe deelt in de vierde klasse G de vierde plaats met Thor.

''Het was een moeizame overwinning'', stelde coach Alex Krol. ''We hebben de eerste wedstrijd gemakkelijk gewonnen, maar ik heb gezien dat Eureka qua scorend vermogen met de wedstrijd doeltreffender is geworden. Daar heb ik de spelers ook voor gewaarschuwd.'' Kennelijk waren de woorden van Krol bestemd voor dovemansoren, want al snel in de wedstrijd keek 't Capproen tegen een 0-2 achterstand aan.

''We hebben bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan lopen hollen. We hebben de achterstand pas in de laatste acht minuten kunnen ombuigen in een overwinning. Eureka was strijdvaardig en in die strijd konden wij niet meegaan. Zij kwamen in de eerste helft tien keer tot een schot en het was zeven keer raak.'' Alex Krol greep tijdens de rust in en liet Nik Stolk en Dianne Kuiper opdraven voor respectievelijk Jeroen Hoogendoorn en Simone Stolk. ''Ik wilde met die wissels meer dynamiek in het team brengen, want op souplesse konden wij hen niet wegspelen. Met Nik liep dat iets beter. Maar ook in de tweede helft bleef het verschil drie punten waarop ik een kwartier voor tijd tijdens een time-out heb gezegd te blijven knokken om de drie punten tegen deze tegenstander ongedaan te maken. Freek Sjouw en Nik Stolk zijn aan het sleuren gegaan en met Jeroen Hoogendoorn voor Mark Kuipers hebben zij de ploeg op sleeptouw genomen. We zijn zwak begonnen, maar met vechtlust en geloof in eigen kunnen hebben we het toch nog weten om te buigen.'' Freek Sjouw scoorde uiteindelijk de winnende treffer.

't Capproen: Simone Stolk (31. Dianne Kuiper), Brittany de Kruif (4 keer), Freek Sjouw (2 keer), Sebastiaan Herrera; Jeroen Hoogendoorn (31. Nik Stolk), Mark Kuiper (50. Jeroen Hoogendoorn), Color van der Perk (3 keer), Sanne Hoogendoorn (1 keer).

Fotografie: Theo van Kralingen