Afbeelding

Zingen…Dat is pas leuk!

Actueel 120 keer gelezen

Hellevoetsluis - Tijdens een feestelijk en muzikaal programma heeft Hellevoetsluis als eerste gemeente in Zuid-Holland op 16 oktober het MuziekAkkoord getekend, samen met initiatiefnemer Stichting Muziek met Klasse(n) schoolbesturen Primo, Floreo en de Kring, Gemeente Hellevoetsluis, het Muzieknetwerk Hellevoetsluis en maatschappelijke partners. Deze ondertekening vormt het startpunt voor de gezamenlijke invulling en uitvoering van het project Muziek met Klasse(n). Het MuziekAkkoord is onderdeel van het landelijke programma Méér Muziek in de Klas Lokaal.

Klaas Bergsma ademt muziek. Zingt al jarenlang bij The Lighthouse Singers in Hellevoetsluis en is twee en een half jaar lang intensief bezig geweest met een groep mensen om het Aanschuifkoor op de kaart te zetten. Het Aanschuifkoor heeft inmiddels grote bekendheid gekregen op Voorne en is inmiddels ook in Middelharnis een feit en gericht op volwassenen, maar nu is het tijd voor iets nieuws.

De Springplank

Klaas heeft plaats genomen in de commissie die muziek in Hellevoetsluis en omstreken wil promoten en daaruit is De Springplank ontstaan met als thema: Zingen…dat is pas leuk! "De jeugd heeft de toekomst en je kan niet vroeg genoeg met zingen beginnen", is zijn simpele verklaring.

Laagdrempelig

In het kader van muziek in de klas heeft Klaas nu het initiatief genomen om het zingen op een laagdrempelige manier naar de scholen te brengen en met zijn ervaring is hij steevast van plan om er een gezellige muzikale middag met de kinderen van te maken. Ook de techniek die daarbij komt kijken is Klaas niet vreemd en de samenwerking met Jan van Nierop, die de apparatuur levert en samen met hem verantwoordelijk is voor de techniek, is een geweldige steun. Diezelfde steun krijgt hij ook van Ynke van de Wagt, de dirigent van The Lighthouse Singers, die in grote lijnen samen met Peter den Tuinder en Romy de Winter de kar trekt van het project Muziek met Klasse(n).

Startsein

Op 20 november wordt om 14.00 uur in de Meent in Oudenhoorn - de thuisbasis van Klaas-het startsein gegeven voor De Springplank. Deze muzikale middag is voor kinderen van 4 t/m 13 jaar en de toegang is gratis. Welke nummers er uiteindelijk gezongen gaan worden is voor nu nog een vraag. Dat is in handen van de kinderen zelf het repertoire mogen samenstellen. En zo "Zingen…dat is pas leuk", in navolging van het Aanschuifkoor op de kaart kunnen zetten.

Lees meer lokaal nieuws op www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws