Afbeelding
Foto: Privé

Jim Doornbosch naar wereldkampioenschap Ironman in Hawaï

Actueel 144 keer gelezen

Hellevoetsluis- Jim Doornbosch heeft zich afgelopen zondag op de Ironman 70.3 in Shanghai geplaatst voor het wereldkampioenschap Ironman 140.6 in Hawaï.

De 21-jarige Hellevoeter behaalde in China in de categorie 18 tot 24 jaar in 4.14.09 uur (zwemmen 27.19 minuten, tijdrijden 2.13.45 uur en 1.28.04 uur hardlopen) achter de Chinese winnaar Wenji Zhou (4.12.31 uur) een tweede plaats, waarmee hij zich verzekerde voor deelname aan het WK Ironman 140.6 in Kailua-Kona 2020. De Fransman Daniel Ruet behaalde in 4.28.03 uur de derde plaats. Jim Doornbosch moest de Chinees in het zwemnummer voor laten gaan, maar poetste de kleine drie minuten achterstand op zijn favoriete nummer op de mountainbike weer helemaal weg. Zhou liep in het hardlooponderdeel weg van de Hellevoeter. De triatleet realiseerde echter weer een fraai persoonlijk record in 4.14.09 uur. "Ik heb gedaan wat ik kon, een nieuw persoonlijk record, ik ben heel blij'', keek de voormalige wielrenner van onder meer PRC Delta en UWTC De Volharding tevreden terug op zijn race. Jim Doornbosch heeft dit jaar met drie podiumplaatsen een mooie palmares opgebouwd. Zo werd hij derde op Mallorca, derde op het WK in Samorin (Slowakije) en hij zegevierde in het Finse Turku. ''Het seizoen is nu al geslaagd. Deelname aan het WK Ironman 140.6 in 2020 is de kers op de taart. Hier was het me uiteindelijk om te doen. Door deze vroege kwalificatie kan ik me komend jaar volledig richten op het WK. Zonder te moeten pieken op tussentijdse kwalificatiewedstrijden'', aldus Jim Doornbosch. En die volledige focus is nodig. Gaat het bij 70.3 wedstrijden om de halve afstand, bij het WK Ironman 140.6 op Hawaï wacht een wedstrijd over 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en tot slot een volledige marathon over 42,2 kilometer.

Droom Niels Kerdel
Niels Kerdel finishte in 2019 als 176-ste op het WK Ironman 140.6 op Hawaï. De datum 12 oktober had Kerdel met rood omcirkeld. Na de Ironman van Maastricht in 2018, waar hij mocht hopen op een plek bij het WK Ironman, maar net tekort kwam, zette hij dat jaar samen met zijn trainer Jim Doornbosch alles op alles om zich te kwalificeren. Om een plek te bemachtigen op het WK Ironman op Hawaï, moest hij zich kwalificeren in op de volgende Ironman, moest hij bij de beste vier in zijn leeftijdscategorie eindigen. Dit lukte Niels Kerdel op 14 Juli 2018 in Spanje. Hier werd hij in een sterk deelnemersveld en een wat tegenvallend favoriet looponderdeel vierde. De kwalificatie was een feit en drie maanden later mocht hij zijn droom waarmaken op Hawaï. Tien dagen van te voren reisde Niels Kerdel af naar Hawaï om te wennen aan de hoge temperaturen en luchtvochtigheid. Op 12 oktober lag de toen 32-jarige Hellevoeter samen met ruim 2300 Ironman topatleten van de wereld in de oceaan. ''Het zwemmen ging goed, al vielen de sterke stroming en de golven niet altijd mee. Het fietsonderdeel was vrij pittig gezien de van richting veranderende harde wind en de 1800 hoogtemeters in het glooiende parcours.'' Niels Kerdel kwam nog vrij fris van de fiets en zo kon hij starten aan zijn favoriete onderdeel de marathon. Hij had nog wat recht te zetten vanwege het wat tegenvallende looponderdeel in Spanje. ''Het ging fantastisch ondanks de hoge luchtvochtigheid en temperatuur van soms wel 40 graden kon ik goed tempo houden en met een 3 uur en 2 minuten op de afsluitende marathon behoorde ik tot de beste lopers'', aldus Kerdel. Met een eindtijd van 9 uur en 23 minuten eindigde Niels op het WK als 176e van de 2370 deelnemers. ''Met mijn vrouw en trainer Jim Doornbosch hebben we dat jaar keihard gewerkt om het Ironman feestje op Hawaï mee te mogen maken. Een droom die uitkwam.''

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws