Afbeelding

800 Jaar bestaan Rockanje in 2020 heel jaar door gevierd

Actueel 455 keer gelezen

Rockanje - Rockanje bestaat volgend jaar 800 jaar. Het gemeentebestuur wil het jubileumjaar op verschillende tijdstippen en verschillende manieren het hele jaar door gaan vieren.

Het Comité Rockanje 800 jaar, waarin verschillende organisaties vertegenwoordigd zijn, zorgt voor de invulling van het programma en is daar momenteel druk mee bezig. De viering moet beginnen op 1 januari met de nieuwjaarsduik. Bij openluchtmuseum De Duinhuisjes in Rockanje is er volgend museumseizoen een expositie over 800 jaar Rockanje. Met de Open Monumentendagen in september staat een feestweekend gepland. Het plan bestaat dat het Dorpsplein een 'terug in de tijd' aankleding krijgt. Ook is het de bedoeling dat in het jubileumjaar lezingen over de historie worden gehouden.

Onder de paraplu van Probaro wordt een groot deel van de organisatie, de vergunningaanvraag en financiële middelen ondergebracht. De stichting kan zelf inkomsten genereren. De gemeente Westvoorne staat daarbij garant voor een bedrag van 15.000 euro.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws