Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Natuurspeeltuin Park Braband is High Five

Actueel 157 keer gelezen

Spijkenisse – Natuurspeeltuin Park Braband ontving vanmiddag uit handen van wethouder Jan Willem Mijnans alle vijf de High Five stickers. Aan jonge bezoekers van de speeltuin werd gevraagd om de stickers van de thema's waarvoor High Five staat op het bijbehorende bord te plakken.

Het High Five programma draagt bij aan de gezondheid en het geluk van inwoners van Nissewaard. Het is een methodiek waarbij de thema's beweging, duurzaam, ontwikkeling, sociaal en maatschappelijk welzijn centraal staan en brengt inwoners, scholen, verenigingen en organisaties van Nissewaard in beweging om met elkaar een sterk netwerk te creëren. Een netwerk waarbinnen iedere inwoner zich kan ontwikkelen en zich gezond en veilig voelt.

Speeltuin Park Braband aan de Moezelgaard bestaat al 11 jaar en is erg betrokken bij de buurt. 'Daarom zijn de stickers dubbel en dwars verdiend', aldus wethouder Mijnans. Toezichthouders Jolanda en Marcel organiseren samen met vrijwilligers, medewerkers van de gemeente en andere betrokkenen het hele jaar door verschillende activiteiten in en met de buurt. Zoals mozaïeken, kampvuur met verhalen, spelletjesmiddag, buitenspeeldag, sjoelwedstrijd, broodbakken en op 31 oktober aanstaande Halloween. Achter school De Akkers en bij supermarkt Dirk zijn de startpunten van de routes die eindigen in Park Braband.

Daarnaast kan er dagelijks natuurlijk ook gewoon lekker gepeeld worden. Speeltuin Park Braband is doordeweeks elke dag van 10.00 tot 17.00 uur geopend ('s zomers tot 18.00 uur). In het weekend zijn de openingstijden 12.00 tot 17.00 uur en na schooltijd is er toezicht.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws