Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Basisteam Nissewaard heeft 18 nieuwe agenten

Actueel 464 keer gelezen

Spijkenisse - Met het afleggen van de belofte tegenover burgemeester Foort van Oosten heeft het basisteam Nissewaard er sinds vanmiddag 18 helpers bij.

Deze nieuwe 'agenten' zijn afkomstig van de Markenburgschool uit Geervliet en vormden de 6e lichting Politiekids. Onder leiding van wijkagent Jolanda van den Bos, bijgestaan door haar collega's Lisette Scholte (wijkagent Zuidland, Biert en Simonshaven), Demi en Miranda, zullen de leerlingen de komende maanden proberen om Nissewaard iets veiliger te krijgen.

Over ongeveer een maand komen de Politiekids voor het eerst in actie. Wat de actie inhoudt, is nog niet bekend gemaakt. Het kan gaan om een snelheidscontrole, maar ook een controle van fietsverlichting of het wijzen op zaken die het inbrekers makkelijk maken een woning te betreden.

De burgemeester sprak de hoop uit dat door het meelopen met de politie een enkeling interesse krijgt voor het politiewerk, want over 15 jaar zijn er nieuwe sterke mannen en vrouwen nodig. Stiekem hoopt hij dat er ook een boef gevangen wordt. Dat lokte bij één van de leerlingen uit dat hij een boef was, althans volgens zijn ouders. De wijkagent was blij met zijn opmerking want 'met boeven vang je boeven' dus ze gaat hem de komende tijd extra goed in de gaten houden.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws