Afbeelding

Twee of drie windturbines in Brielle

Actueel 348 keer gelezen

Brielle – De gemeente Brielle heeft als doelstelling 6 tot 9 Megawatt aan windenergie te realiseren, een capaciteit die door 2 à 3 windmolens kan worden opgewekt. Na een haalbaarheidsonderzoek door ingenieursbureau Arcadis in opdracht van de gemeente Brielle, blijkt dat er in de Brielse ondernemingspolder voldoende ruimte en mogelijkheden zijn voor het plaatsen van de molens.

Om de 6 tot 9 megawatt aan windenergie te kunnen genereren zijn er met de huidige generatie windturbines twee tot drie molens nodig. Bijna vier- tot zesduizend huishoudens kunnen daarmee in hun jaarlijkse energiebehoefte voorzien, waarbij wel moet worden bedacht dat de energiebehoefte van huishoudens slechts 1/5 van de totale energiebehoefte bedraagt.

Belanghebbenden in een vroeg stadium betrokken
Bij het onderzoek van Arcadis zijn zo veel mogelijk de direct belanghebbenden betrokken, zoals de omwonenden en de ondernemers in Seggelant. Deze hebben onder andere aangegeven een zo rustig mogelijk beeld te willen hebben, met zo klein mogelijke turbines. De voorkeur wordt gegeven aan lijnopstellingen langs de N57. Arcadis geeft de toekomstige exploitant het advies om met een aantrekkelijk aanbod voor bewoners en ondernemers in de Ondernemingspolder te komen.

Vervolgstappen
Na goedkeuring door de gemeenteraad, worden Initiatiefnemers en grondeigenaren in het gebied in de gelegenheid gesteld plannen in te dienen. Deze zullen op alle aspecten zorgvuldig op hun haalbaarheid worden getoetst.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws