Voorzitter Phil Kort en Yvonne Machielse.
Voorzitter Phil Kort en Yvonne Machielse. Foto: Adriaan Rodenburg

‘Cornelispop’ voor 1000ste bezoeker museum Geervliet

Actueel 190 keer gelezen

Geervliet - Afgelopen zaterdag ontving de Stichting Oud-Geervliet haar 1000ste bezoeker voor de tentoonstelling 'Cornelis de Witt, ruwaard van het Land van Putten, Geervliet in de Gouden Eeuw'.

De 1000ste bezoeker was Yvonne Machielsen uit Hellevoetsluis. Ze kreeg een rozet voor op haar mantel en een 'Cornelispop'. Deze koek is naar voorbeeld uit de 17e eeuw gebakken door bestuurslid Jaap Reedijk en rijk gevuld met amandelspijs en amarena kersen. Geervlieters kennen deze koek want de dorpsbakker heeft deze lekkernij als de 'Geervlietse stoeptegel' in het assortiment. Yvonne was aangenaam verrast en bedacht ter plekke een hele lijst met familie en vrienden die zij zondag op de koffie zou uitnodigen. Voor de andere gasten werd een tweede koek aangesneden zodat iedereen kon meedelen in de feestvreugde.

Yvonne was één van de vrijwilligers van de stichting Stede en Vrije heerlijkheid Heenvliet die door het bestuur van deze stichting was uitgenodigd voor een historische stadswandeling door Geervliet en een bezoek aan het museum in het stadhuis.

De tentoonstelling over Cornelis de Witt was de afgelopen maanden op zaterdag en zondag te bezoeken en zou na het Open Monumentenweekend sluiten. Echter het grote animo van bezoekers uit Nissewaard en ver daar buiten heeft het bestuur van Oud-Geervliet doen besluiten om de tentoonstelling te verlengen en in oktober mee te doen aan de maand van de geschiedenis. Het thema dit jaar is Hij & Zij. Gaat de tentoonstelling vooral over Cornelis de Witt, zijn vrouw Maria van Berckel is zeker zo interessant en daarom krijgt deze 'ruwaardinne' ook verdiende aandacht. De tentoonstelling is nu nog te bezoeken op zondag 20 en 27 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.oudgeervliet.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws