De dames van HV Spijkenisse kwamen zondag tot een zege tegen HDS.
De dames van HV Spijkenisse kwamen zondag tot een zege tegen HDS. Foto: Peter de Jong

Winst voor hockeysters, verlies voor mannen HV Spijkenisse

Sport 146 keer gelezen

Spijkenisse – Het was een prima weekend voor de dames van HV Spijkenisse, de mannen verloren nipt met 2-3 van de koploper Liberty, na een ruime voorsprong van de Spijkenissers. De dames kwamen in actie tegen HDS, dat een punt meer had dan de Spijkenisser dames, en wonnen met 3-1 (1-0) De treffers kwamen van Jillian Veelo, Kimberly Witteveen en Lilly van Pelt.

'We waren vanaf de eerste minuut baas in eigen huis. We kwamen echter best wel lastig doorheen. Toch komen we voor en na rust zag je dat beeld ook. Dan gaan we er nog meer tegenaan en na de tweede treffer ging het een stuk gemakkelijker. We moeten nu verder doorpakken', vond coach Harry van de Brink.

Mannen
De heren van HV Spijkenisse hadden daarna een zware klus in het duel met Liberty, dat de koploper was in de vierde klasse. De ploeg van Giovanni Jansen verloor met 2-3 (2-0). De treffers kwamen van Boris de Puij. 'We hebben het na rust weggegeven. Voor rust ging het echt fantastisch. We kwamen 2-0 voor, maar na rust ging het toch mis, zonde', vond doelpuntenmaker Boris de Puij na de nederlaag.