Afbeelding

Visserijmuseum Zwartewaal officieel geopend

Actueel 432 keer gelezen

Zwartewaal - In een bijzonder historisch pand aan de kop van de haven van Zwartewaal is afgelopen vrijdag 11 oktober het gloednieuwe Visserijmuseum Zwartewaal officieel geopend. Het museum is een dependance van Historisch Museum Den Briel.

De presentatie op de eerste verdieping van het rijksmonument vertelt over de geschiedenis van de visserij van Zwartewaal. Aan de hand van historische voorwerpen, interactieve onderdelen, films, audio en teksten wordt de bezoeker ondergedompeld in de wereld van vissersschepen, riviervisserij, verwante beroepen, het leven aan boord, en meer. Ook is er aandacht voor het historische pand zelf, een voormalig nettenpakhuis en zeilmakerij. De informatie wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden.

Op de tweede verdieping van het pand is, naast werkplekken voor de collectie-registratoren, een geheel nieuw depot ingericht. Op de begane grond bevindt zich de galerieruimte Kunst in uitvoering van Kunstkring Voorne. Het museum zal voor publiek toegankelijk zijn van april tot en met oktober op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 13.00 - 17.00 uur.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws