Thuiszorg in de praktijk.
Thuiszorg in de praktijk. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Wethouder loopt mee in de thuiszorg

Actueel 213 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder Soeterboek bracht vandaag een werkbezoek aan mevrouw De Rooij die thuiszorg van Tzorg ontvangt. Na een gesprek met de cliënte over waarom, hoe lang en welke thuiszorg zij ontvangt, stak de wethouder samen met thuishulp medewerkster Patricia en Tzorg regiomanager Emmy Dijsselblom de handen uit de mouwen.

Onlangs werd de zogenaamde MeeZorgWeek gehouden waarbij kantoormedewerkers van thuiszorgorganisaties maar ook betrokkenen van vakbonden, gemeenten en samenwerkingspartners, meelopen tijdens thuiszorgwerkzaamheden bij cliënten thuis. Dit om zo beter inzicht te krijgen wat er op de werkvloer gebeurd.

Mevrouw De Rooij ontvangt al zo'n 10 jaar thuishulp vanwege psychische- en ook later ontstane lichamelijke klachten. Zij vertelde aan de wethouder wat goed gaat bij de hulp en begeleiding die zij krijgt, maar ook waar ze tegenaan loopt in de regelgeving en communicatie met de thuiszorgorganisatie en de gemeente die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws