Afbeelding
Foto: MMV

Rockanje loopt uit voor sponsorloop van De Zeewinde

Actueel 274 keer gelezen

Rockanje – In een met ouders, opa's oma's en leerlingen afgeladen sporthal van SCC De Merel vond donderdag de sponsorloop van Rockanjes basisschool De Zeewinde plaats. De sponsorloop werd gehouden met als doel om geld te genereren voor de inrichting van het schoolplein van het nieuwe gebouw aan de Hoogvlietlaan, waar leerlingen en leerkrachten eind november hun intrek in hopen te nemen.

Het schoolplein wordt keurig betegeld en van groen voorzien, maar voor de speeltoestellen, die ze er graag op willen plaatsen, moeten ze zelf het geld bijeen zien te krijgen. Diverse sponsoren hebben zich al spontaan gemeld. En de school heeft zelf diverse activiteiten ontplooid, waarvan de opbrengst ook bij moeten gaan dragen aan het budget dat nodig is voor de speeltoestellen. 

De fancy fair, die vorige week donderdagavond in het gebouw van de voormalige basisschool de Hoeksteen, waar de leerlingen van De Zeewinde tijdelijk zijn gehuisvest in afwachting van de oplevering van het nieuwe schoolgebouw, was een van de activiteiten. De sponsorloop die donderdagochtend vooraf ging aan de fancy fair, was een andere activiteit. En een succesvolle, want zonder uitzondering renden de 360 leerlingen van De Zeewinde, weggeschoten door wethouder Wilbert Borgonjen, voorafgegaan door schooldirecteur Dennis de Kruif (gehuld in loopkleding) en aangemoedigd door vele enthousiaste supporters, hun rondjes.'

Alleen al de sponsorloop bracht een bedrag van ruim achtduizend euro op en dat is een mooi begin!

Fotografie: MMV

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws