Het onderkomen van de Voornse Ruiters in de Moolhoek
Het onderkomen van de Voornse Ruiters in de Moolhoek Foto: MdN

Raad heeft kritiek op plan hippisch centrum

Actueel 468 keer gelezen

Rockanje - Paardensportvereniging Voorne Putten heeft plannen voor een nieuw onderkomen in Rockanje. Op een terrein naast 't Groene Dak zou een hippisch centrum moeten verrijzen.

De ruiters zitten nu nog op het bedrijventerrein Moolhoek. Al tien jaar zijn ze in gesprek met de gemeente Westvoorne voor een andere accommodatie. Het plan bestaat voor een nieuw hippisch centrum aan de Nieuw Rockanjesedijk. De voormalige manege en pensionstalling 't Groene Dak, nu in eigendom van een projectontwikkelaar, zal worden gesloopt en op een naastgelegen terrein komt dan een nieuw hippisch centrum. Het dagelijks bestuur van de gemeente, projectontwikkelaar en ruiters zijn met elkaar hierover in gesprek. Raadsleden vinden ook dat paarden eigenlijk niet thuishoren op een industrieterrein, maar hebben echter vooral moeite met de financiële constructie van het plan.

De projectontwikkelaar zou vier huizen mogen bouwen aan de Nieuw Rockanjesedijk. Hij legt daarbij 1,5 ton bij om het hippisch centrum te realiseren. VVD-raadslid Marco Mentink vreest dat deze financiële constructie precedentwerking gaat scheppen en betwijfelt of dit wel de normale gang van zaken is. 'Het klink als voor wat hoort wat,' stelt hij. Partij Westvoorne, wiens wethouder Bert van der Meij dit plan in een vorig college in gang heeft gezet, is voorstander van het plan en stelt dat projectontwikkelaars ook nodig zijn om plannen te realiseren.

Ook heeft een deel van de raad moeite met het stoppen van de opbrengst van de verkoop van het huidige terrein op de Moolhoek in het nieuwe hippisch centrum en de 'verstening' van het buitengebied van Westvoorne.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws