De deelnemers aan de triathlon van Spijkenisse startten met anderhalve kilometer zwemen in het Hartelkanaal. Fotografie Peter de Jong
De deelnemers aan de triathlon van Spijkenisse startten met anderhalve kilometer zwemen in het Hartelkanaal. Fotografie Peter de Jong Foto: Peter de Jong

Limburger snelste in triathlon van Spijkenisse

Actueel 127 keer gelezen

Spijkenisse – Zaterdag is in Nissewaard weer de politie triathlon gehouden. Nadat in 2016/2017 vervelend genoeg, het weer roet in het eten gooide, was het er nu één om weer in te lijsten.

Vanaf 12 uur werden de deelnemers door burgemeester Foort van Oosten weggeschoten voor de kwart triathlon, waarin werd gezwommen, gefietst en hard gelopen. De burgervader roemde de stoere mannen en vrouwen met ijzeren discipline op het start en finishterrein van PRC Delta.

Geen record
Een record kwam er niet. Op de belangrijkste Olympische afstand ging de winst bij de heren naar Robert de Korte uit Maastricht. Hij deed over de 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en kilometer hardlopen 2'00"38. Dat was vijf minuten sneller dan Martin Nieuwstraten uit Spijkenisse die zilver pakte in 2'05"39. Het brons was voor Leon van der Wilde uit Vlaardingen, 2'08"17. Bij de dames was de Rotterdamse Diede Diederiks in 2'10"05 de snelste. Cora Vlot uit Alblasserdam eindigde als tweede in een tijd van 2'19"54. Sandra Vermeulen uit Brielle ging met het brons aan de haal in 2'20"10. Voorzitter Alex Stroo was tevreden over het verloop van de triathlon.

Fotografie: Peter de Jong

Lees meer lokaal nieuws op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws