Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Een buitenkansje voor echte fans: overnachten op de Buffel

Actueel 173 keer gelezen

Hellevoetsluis - Voor Jorn Dassen(10) kwam afgelopen zaterdag een droom uit. Hij is namelijk groot fan van ramtorenschip Buffel.

Afgelopen weekend vond 'Wild op de Wallen' plaats waarvoor er door heel de vesting gelegenheid was bij musea en monumenten mee te doen aan activiteiten. Ramtorenschip Buffel bood een nachtje slapen aan voor bezoekers. Dat wilde Marcel van Dassen wel doen samen met zijn zoon Jorn. Jorn in een van de hangmatten aan boord en zijn vader op een matje op de grond. Jorn gaat bijna wekelijks langs op de Buffel. Hij werd kort geleden tien jaar en trakteerde op cupcakes met een afbeelding van de Buffel erop. Hij weet nog niet wat hij later wil worden maar vindt geschiedenis er leuk en interessant.

Jorn was niet de enige, de acht slapers die zich hadden aangemeld konden afgelopen zaterdag al vanaf 12.00 aan boord. Medewerkers van de buffel, in stijl gekleed in marine pakken, zorgden voor een authentiek sfeer tijdens het verblijf door de gasten een aantal tradities aan boord te laten ondergaan. Zo was er onder andere een avondklok, kregen ze een rondleiding en een speurtocht en kon het "knikken en knakken" niet ontbreken. Een vorm van ochtendgymnastiek zoals dat vroeger door matrozen ook aan boord werd gedaan. Jorn en Marcel van Dassen zijn een nachtje terug in de tijd naar het jaar 1959 gegaan. En toen de ochtend aanbrak, mocht Jorn de vlag op het schip hijsen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws