Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Werkzaamheden Quackstrand begonnen

Actueel 753 keer gelezen

Hellevoetsluis - Er wordt volop gewerkt aan de vernieuwing van het Quackstrand; er komt een groter strand, een boulevard en een nieuwe steiger alsook een trailerhelling.

In 2018 zijn de voorbereidingen begonnen voor de vernieuwing van het Quackstrand en omgeving. Het doel is om meer strand-, vis- en waterplezier aan het Haringvliet te creëren. De werkzaamheden zijn deze maand aangevangen en zullen  naar verwachting in het voorjaar van 2020 klaar zijn. Het strand zal worden verbreed, met een extra breed strand in de bocht. De grote parkeerplaats en het fietspad wordt aangepast. Er komt een boulevard, een extra plek voor horeca, een uitzichtpunt en een nieuwe steiger met botenhelling. Om een goede balans tussen recreatie en natuur bij het Quackstrand te versterken wordt de centrale parkeerplaats uitgebreid en beter ingepast in het landschap.

De strandbeleving zal groter worden doordat de parkeerplaats achter duintjes zal komen te liggen. De kleine parkeerplaats midden in het Voornes Duin, en belangrijk Natura2000-gebied, zal verdwijnen. Het fietspad richting The Shamrock Inn wordt aangepast en er komt een nieuwe struinroute door de duinen. En ook het pleintje tussen de Shamrock Inn en de catamaranvereniging Hellecat wordt vernieuwd.

Recreatieschap Voorne-Putten is opdrachtgever. Staatsbosbeheer verzorgt, als beheerder van het gebied, de uitvoering. Er wordt samengewerkt met de gemeente Hellevoetsluis, Rijkswaterstaat, Sportvisserij Zuidwest Nederland en Natuurmonumenten (mede-eigenaar en beheerder Voornes Duin). De financiering komt van de provincie Zuid-Holland via de Landschapstafels Haringvliet en Voorne-Putten, Recreatieschap Voorne-Putten, gemeente Hellevoetsluis, Droomfonds Haringvliet, Sportvisserij ZWN, Natuurmonumenten en de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws